7 August

7 August

Geneza 25:1-18

Geneza 25:8: ,,Avraam şi-a dat duhul şi a murit după o bătrâneţe fericită, înaintat în vârstă şi sătul de zile; şi a fost adăugat la poporul său.”

1 Cronici 29:28a: „David a murit la o bătrâneţe fericită, sătul de zile, de bogăţie şi de slavă.”

Avraam şi David au murit după o bătrâneţe fericită, sătui de zile, de bogăţie şi de slavă. Avraam şi David au murit după o bătrâneţe fericită. Deşi au avut o viaţă grea, Dumnezeu spune despre Avraam şi despre David că au murit după o bătrâneţe fericită. Cine nu şi-ar dori aşa ceva?! Şi noi suntem ca şi Avraam sau ca şi David, dacă privim în urmă, la viaţa noastră: am avut timpuri bune şi timpuri rele. Vrei să rămână scris tot ce ai făcut în viaţa ta? Eu nu vreau să rămână scrise faptele mele rele.

Murim după cum trăim. Moartea reflectă felul în care am trăit. Cum vede Dumnezeu moartea lui Avraam şi a lui David? Cum vede Dumnezeu moartea mea? Voi muri cum a murit Avraam şi David: după o bătrâneţe fericită? Voi lăsa păcatul şi ipocrizia să-mi controleze viaţa?

Dumnezeu vrea să trăim fericiţi. El vrea ca noi să avem zile bune, să aducem roadă şi la bătrâneţe. Avraam şi David au avut copii, au suferit, dar Dumnezeu spune că au murit după o bătrâneţe fericită, sătui de zile, de bogăţie şi de slavă.

În Psalmul 1:1-6, ni se spune cine este fericit: ,,Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit. Nu tot aşa este cu cei răi: ci ei sunt ca pleava pe care o spulberă vântul. De aceea, cei răi nu pot să ţină capul sus în ziua judecăţii, nici păcătoşii în adunarea celor neprihăniţi. Căci Domnul cunoaşte calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoşilor duce la pieire.”

Dumnezeu vrea ca tu să fii fericită chiar şi la bătrâneţe!

Avraam şi David au murit sătui de zile, nu sătui de ani, de săptămâni, de luni. Zi după zi, s-au bucurat şi au trăit fiecare zi din plin. Astăzi este ziua bucuriei. Ziua de astăzi este tot ce am. Astăzi vreau să trăiesc din plin pentru Domnul. Astăzi muncesc şi ziua mea este plină. Sunt sătulă de lucru, nu mă plictisesc pentru că am ce să fac. Dumnezeu îmi umple viaţa cu o muncă plăcută şi cu relaţii bune.

Pentru mulţi, viaţa este goală. Poţi să spui că Dumnezeu a umplut viaţa ta cu oameni şi cu muncă? Poţi spune: nici nu visez un loc de muncă mai bun, o familie mai bună, relaţii mai bune, prieteni mai buni etc.? Dacă nu poţi spune acest lucru, trebuie să te apuci de treabă. Lucrează şi implică-te. Nu sta, nu aştepta. Fă ceva. Trăieşte ziua cu folos. „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul să ne bucurăm şi să ne veselim în ea.” (Psalmi 118:24).

Fii fericită atunci când lucrezi şi bucură-te de ziua de azi!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s