2 Septembrie

2 Septembrie

Geneza 27:1-40

Geneza 27:35: ,,Isaac a zis: „Fratele tău a venit cu vicleşug şi ţi-a luat binecuvântarea”.”

În multe familii creştine este vicleşug şi multă înşelătorie. Minciuna este începutul vicleniei, începutul înşelăciunii. Ce laşi în urma ta: adevăr şi integritate sau minciună şi înşelăciune? De câte ori spui copilului secrete pe care tata nu trebuie să le ştie? De câte ori ceri copilului tău să spună (să mintă) altora că nu eşti acasă?

Isaac ştia planul lui Dumnezeu, dar a vrut să-l binecuvânteze pe Esau. Binecuvântarea lui Isaac era ca un testament irevocabil. Chiar dacă noi suntem necredincioşi, Dumnezeu Îşi duce planul la îndeplinire. După ce Isaac l-a binecuvântat pe Iacov, Esau a plâns după o binecuvântare, dar tatăl lui nu-şi asumă nici o responsabilitate pentru acţiunile lui, ci spune doar că ceea ce a fost binecuvântat, va rămâne binecuvântat. Cum îmi asum eu responsabilitatea pentru  consecinţele faptele mele? Pe cine dau vina pentru păcatele mele? Esau nu a plâns pentru păcatele lui, ci pentru că a pierdut binecuvântarea. Nu s-a schimbat, ci dimpotrivă, a continuat să trăiască în păcat.

Care este atitudinea mea când cineva mă confruntă cu păcatul meu?  Câtă pocăinţă se vede în viaţa mea? Ce învaţă cei din casa mea din exemplul meu? Se vor pocăi ei sau vor continua să arunce vina unul pe altul?

Cum se aplică disciplina în casa ta? Când copilul tău este disciplinat, ce faci tu? Te rogi Domnului ca să-l convingă de greşelile lui? Te rogi ca el să înţeleagă pocăinţa? Te rogi împreună cu el?

Dumnezeu doreşte să avem o inimă gata pentru pocăinţă! Dumnezeu are un plan pentru fiecare persoană. Ne încredem noi în planul Lui sau încercăm să Îl ”ajutăm” să ne binecuvânteze?

Adevărata credinţă duce la o viaţă trăită fără înşelăciuni. Dumnezeu poate să ducă la bun sfârşit planurile Lui, fără ca eu să intervin. Cât de mult mă încred în El şi în promisiunile Lui? În care domeniu din viaţa ta vezi înşelăciune? Te încrezi în Dumnezeu că va face ce a promis că va face? Te încrezi în Domnul că îţi va purta de grijă în toate nevoile tale sau îi înşeli pe alţii ca să ai mai multe bunuri materiale? Crezi că este prea mult să dai zeciuială la Casa Domnului şi că ar fi mai bine să păstrezi o anumită sumă de bani pentru tine? Când te vei opri din acest joc şi când vei alege să te încrezi total în Dumnezeu? Este foarte periculos să-L ignorăm pe Dumnezeu şi totuşi, să ne dorim binecuvântările Lui!

Doamne, păzeşte-mă de vicleşuguri şi ajută-mă să mă încred întotdeauna în Tine!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s