13 Septembrie

13 Septembrie

Geneza 28:10-22

Geneza 28: 15: ,,Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta; căci nu te voi părăsi, până nu voi împlini ce-ţi spun.”

Domnul ne spune că este cu noi şi nu ne părăseşte. Dar noi, de multe  ori, Îl părăsim pe Dumnezeu şi facem ce este rău. Nu vedem că faptele noastre ne duc la dezastru. Ce trist că în familia lui Isaac nimeni nu a văzut pericolul spiritual care-i urmărea pe toţi! Cât de conştienţi suntem noi de pericolul spiritual care ne paşte în urma înşelăciunilor noastre? Când a fost ultima dată când te-ai rugat Domnului să-ţi dea dragoste şi curaj să vorbeşti deschis despre anumite păcate din familia ta (învinovățirea altora, minciuna, nemulțumirea, răutatea, indiferența față de lucrurile spirituale sau anumite păcate, egoismul, lăcomia, fățărnicia, mândria etc.), păcate care aduc pericol peste toată familia și trebuie rezolvate în familie?

Ca şi Isaac, şi noi suntem în pericol de orbire spirituală, dacă ne bazăm numai pe succesele trecutului şi devenim indiferenţi faţă de chemarea Domnului, care ne spune să acceptăm noi decizii, noi hotărâri, noi sacrificii. Devenim foarte familiari cu dorinţele noastre, cu preferinţele noastre, cu favoriţii noştri, cu lucrarea noastră pentru Dumnezeu, care ar putea să fie, de fapt, împotriva lui Dumnezeu. În care atitudini, obiceiuri, preferinţe şi  acţiuni semeni cu Isaac?

Când şi cum schimbi privilegiile veşnice pentru plăcerile de o clipă? În care situaţii, într-un mod regulat, îi învinovăţeşti pe alţii pentru consecinţele păcatelor tale sau pentru indiferenţa ta faţă de lucrurile duhovniceşti? Cât de mult preţuieşti tu adevărul, cinstea, purtarea bună, integritatea, credincioşia şi autodisciplinarea? Cât timp discută familia ta despre aceste calităţi? Cine din familia ta amestecă adevărul cu nedreptatea şi cum te rogi pentru familia ta ca să practice învăţăturile Domnului? Cât de mult te lupţi tu pentru drepturile tale şi cât de mult îţi scuzi purtarea rea? Unde este îndreptată privirea ta mai mult: la relele pe care ţi le fac alţii sau la harul şi la puterea lui Dumnezeu? Cât de des foloseşti metode care îi înşală pe alţii? Recunoşti că nu toate căile tale sunt plăcute Domnului?

În care situaţii eşti ispitită să acţionezi fără să aştepţi timpul Domnului? În care domeniu din viaţa ta ai obosit să aştepţi ajutorul Domnului? Eşti acum sub disciplina lui Dumnezeu? Vrei să înţelegi cerinţele Lui? Aminteşte-ţi că Iacov nu a fost singur ci, chiar dacă a greşit, Dumnezeu a fost cu el. Dumnezeu Şi-a arătat dragostea şi harul faţă de el. Crezi că Dumnezeu este cu tine ca să te ridice şi să-ţi crească credinţa şi ascultarea faţă de El?

Dumnezeu a fost, este şi va fi cu tine ca să-ţi dea un viitor şi o nădejde!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s