6 Octombrie

6 Octombrie

Geneza 32:1-21

Geneza 32: 20: ,,Să spuneţi: „Iată, robul tău Iacov vine şi el după noi.” Căci, îşi zicea el: „Îl voi potoli cu darul acesta, care merge înaintea mea; în urmă, îl voi vedea faţă în faţă şi poate că mă va primi cu bunăvoinţă.”

Oare s-a gândit Iacov cât de dificil este fratele lui? Te gândeşti tu adesea cât de dificili sunt cei din jurul tău? Sau, mai ales te vezi cât de dificilă eşti tu pentru alţii? Cât de mult te rogi pentru atitudinea ta faţă de persoanele dificile din jurul tău? Te rogi ca să ai răbdare, bunătate, blândeţe, umilinţă etc.?

Iacov căuta bunăvoinţa fratelui său. S-a smerit în faţa lui şi a dat porunci tuturor cu privire la felul în care să se poarte cu fratele lui. A renunţat la drepturile lui. Renunţarea de sine nu este un lucru uşor, dar este absolut necesară dacă vrem să experimentăm puterea lui Dumnezeu. Credinciosul trebuie să moară faţă de sine ca să ajungă să experimenteze puterea lui Dumnezeu.

Frica şi nesiguranţa ne îndeamnă să facem anumite lucruri. Mai bine să ne rugăm, decât să lăsăm frica să ne controleze. Să nu cazi în panică, ci roagă-te. Dumnezeu trimite îngerii Lui ca să ne ajute. Când ai nevoie de ajutor şi de protecţie? Tot timpul? Cum te ajută Dumnezeu pe tine?

Dumnezeu a trimis îngerii Lui şi la plecare (Geneza 28:12-13), şi la sosire (Geneza 32:1-2), ca să-l încurajeze pe Iacov. Dumnezeu a deschis ochii lui Iacov ca să vadă că nu este singur; el a înţeles că îngerii Lui îl păzesc.

Psalmi 34:7: ,,Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El, şi-i scapă din primejdie.

Evrei 1:13-14: ,,Şi căruia din îngeri i-a zis El vreodată: „Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut al picioarelor Tale?” Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei care vor moşteni mântuirea?”

Dumnezeu a trimis îngerii Lui la Iacov. În Geneza 32:1-2, scrie: ,,Iacov şi-a văzut de drum; şi l-au întâlnit îngerii lui Dumnezeu. Când i-a văzut, Iacov a zis: „Aceasta este tabăra lui Dumnezeu!” De aceea, a pus locului aceluia numele Mahanaim (Tabără îndoită).” Îngerii sunt o cale de protecţie care ne aminteşte că Dumnezeu este cu noi în fiecare zi, în fiecare situaţie. Şi nu numai îngerii Domnului, ci chiar Domnul Isus ne-a promis că este cu noi în fiecare zi. Să ne amintim acest lucru când ne atacă frica. Ce legătură este între frică şi vinovăţie? Când facem răul, vine şi vinovăţia. Când vine vinovăţia, vine şi frica.

Lui Iacov i-a fost frică de Esau pentru că l-a înşelat şi ştia că fratele lui a plănuit să-l omoare. Ce facem când suntem vinovaţi? Ce a făcut Iacov? A pregătit el o armată ca să se lupte şi să-l atace pe fratele lui? Nu. S-a pregătit pe genunchi? Cum şi-a pregătit inima? Şi-a pregătit inima prin rugăciune, pentru întâlnirea cu fratele lui. A pregătit un dar pentru fratele lui. Cât de costisitor a fost darul lui? Ştii câte animale a pregătit ca dar pentru fratele lui? Darul lui a fost extravagant.

Inima ta să fie un dar pe care îl dai Domnului!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s