11 Octombrie

11 Octombrie

Geneza 32:22-32

Geneza 32: 28 : ,,Apoi a zis : „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.”

Care este numele tău? Ce înseamnă numele tău? Ce reflectă numele tău privitor la caracterul tău? Dumnezeu vrea să ne protejeze şi să ne schimbe numele (caracterul). Cât de mult îţi doreşti protecţia lui Dumnezeu? Cât de mult îţi doreşti ca Dumnezeu să-ţi schimbe caracterul? Cât de mult te rogi pentru protecţie şi cât de mult te rogi pentru caracterul tău?

Dumnezeu îi iubeşte pe copiii Lui şi îi schimbă ca să-Şi împlinească scopul Lui. Cum căutăm noi scopul lui Dumnezeu pentru viaţa noastră? Realizăm că nu putem înfrunta bătăliile zilnice fără puterea lui Dumnezeu? Cum experimentezi puterea lui Dumnezeu în viaţa ta?

Dumnezeu ne dă putere ca să înfruntăm situaţiile zilnice. Cum te-a protejat şi cum te-a întărit Dumnezeu în săptămâna care a trecut? De ce s-a luptat Iacov cu Dumnezeu? Ce a dorit? Ce a biruit? Care a fost problema lui Iacov şi de ce a vrut Dumnezeu să-l schimbe înainte de a intra în Ţara Promisă? S-a bazat el pe Dumnezeu sau a crezut că se descurcă singur?

Te-ai luptat cu Dumnezeu astăzi? Ai cedat, acceptând voia Lui? Sau faci ce vrei tu? Cât de des te întrebi ce este greşit în viaţa ta? Te rogi mult ca să înţelegi ce vrea Dumnezeu să faci? Cât timp petreci zilnic cu Domnul? Dai tu zece la sută din timpul tău (două ore şi patruzeci de minunte) pentru relaţia ta cu Domnul?

Timpul şi circumstanţele vieţii ne schimbă pe toţi. Ne construim viaţa în jurul promisiunilor lui Dumnezeu? Ascultăm de poruncile Lui? Lucrăm cu îndrăzneală în Împărăția Lui? Slujim cu credincioşie acolo unde El ne-a pus?

A avut Iacov dreptul să se plângă şi să fie amărât pentru că a avut o viaţă grea? Totuşi, el a recunoscut bunătatea Domnului şi L-a lăudat. Cât de vital este pentru tine, dacă eşti credincios, să înlocuieşti nemulţumirea cu mulţumire și recunoștință? Cât de mult îţi doreşti să ai succes pe baza inteligenţei tale? Cum eviţi să foloseşti practici înşelătoare şi să îi răneşti pe alţii? Sunt planurile tale cele mai importante sau îi asculţi şi pe cei din jur? Cum îţi atrage atenţia Dumnezeu, pas cu pas? Cum te învaţă să ai un caracter cristic? Doamne, Îţi mulţumesc pentru că lucrezi la caracterul meu!

Dumnezeu a stat de vorbă cu Iacov. Dumnezeu stă de vorbă și cu noi. Poate că Dumnezeu ne cercetează cu privire la păcatele noastre faţă de alţii. Poate că Dumnezeu ne cercetează cu privire la păcatele din inimă. Dumnezeu l-a confruntat pe Iacov ca să-i schimbe inima şi caracterul. După lupta cu Dumnezeu, Iacov nu a mai crezut că poate birui prin minciună şi prin şiretenie. Crizele din viaţa lui Iacov l-au ţinut treaz. Poate că a simţit nevoia să fie singur cu Dumnezeu, după ce a  trecut vadul Iabocului. A fost Iacov pregătit pentru lupta cu un ,,Om” care a apărut de nicăieri? Era noapte şi Iacov nu şi-a dat seama cu cine se luptă. Toată viaţa, Iacov s-a bazat pe puterea lui fizică şi mentală ca să obţină ce doreşte: dreptul de întâi născut, binecuvântarea, ţinutul Canaan, soţiile, averile şi animalele. Acum, în lupta aceasta cu Dumnezeu, învaţă că puterea spirituală vine de la Dumnezeu.

Psalmi 62:11: ,,Odată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit că „Puterea este a lui Dumnezeu.”

Zaharia 4:6: ,,Atunci, el a luat din nou cuvântul şi mi-a zis: „Acesta este cuvântul Domnului către Zorobabel şi sună astfel: Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor!”

Binecuvântările Domnului depind numai de îndurările Lui, nu de dorinţele sau de eforturile noastre. În Romani 9:16, primim explicaţii: ,,Aşadar, nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu, care are milă.” El este bun şi drept, dar noi suntem răi şi nedrepţi. El alege să ne binecuvinteze, chiar şi atunci când nu merităm. Eu cred că nu merit aşa de multe binecuvântări, dar El este bun cu mine, păcătoasa. Banii, inteligenţa, personalitatea sau poziţia în societate, nu pot cumpăra binecuvântările Domnului. De multe ori, El alege să folosească lucrurile slabe ca să le facă de ruşine pe cele tari, pentru ca nimeni să nu se laude că merită binecuvântările Lui (1 Corinteni 1:27-29).

Fii trează în crizele vieţii, căci Dumnezeu te binecuvântează!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s