12 Octombrie

12 Octombrie

Geneza 32:22-32

Geneza 32:28: ,,Apoi a zis: „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.”

Imaginează-ţi reacţia pe care a avut-o Iacov atunci când o mână l-a prins de umăr în timpul nopţii, când credea că este singur. A crescut adrenalina lui? Unii oameni cred că a avut loc doar o luptă în vis, dar într-un vis nu se poate lovi şi scrânti încheietura coapsei. Coapsa i-a fost dislocată pentru tot restul vieţii, căci el a rămas şchiop. S-a luptat şi nu a vrut să cedeze pentru că nu ştia cine este oponentul lui. Scopul lui Dumnezeu a fost să-l transforme şi să-l binecuvânteze. Cât de adesea acest lucru este adevărat şi pentru noi! Hristos vine la noi într-un mod neaşteptat, aşa cum a venit la Petru (Matei 14:26-29), şi noi nu recunoaştem prezenţa Lui în circumstanţele vieţii noastre. Poate că Dumnezeu nu ne permite să avem ceea ce El ne-a promis, până nu suntem gata să depindem de El şi să trăim în umilinţă. Poate că nu ne loveşte în coapsă, dar ne zdrobeşte încrederea de sine. La ce lucrează Dumnezeu chiar acum în viața ta? Care este suferinţa ta? Îl vei lăsa să te binecuvânteze?

Lovitura în coapsă îl trezeşte pe Iacov la realitate şi el îşi dă seama că putea fi învins de multă vreme. Începe să-şi dea seama cine este oponentul lui şi se pare că Îl forţează pe Dumnezeu să-l binecuvânteze. Totuşi, Dumnezeu este suveran, el controlează toate lucrurile şi Îşi împlineşte scopurile Lui cu toţi oamenii şi în toate evenimentele.

Psalmi 33:10: ,,Domnul răstoarnă sfaturile Neamurilor, zădărniceşte planurile popoarelor. Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie şi planurile inimii Lui, din neam în neam.”

Dumnezeu este atotputernic. Nici o forţă nu-I poate face nimic. Caracterul Lui nu se schimbă. El este bun şi doreşte să-Şi binecuvânteze copiii. Dumnezeu intenţiona să-l binecuvânteze pe Iacov. Aşa cum ucenicii care mergeau spre Emaus L-au rugat pe Domnul să mai rămână cu ei (Luca 24:28-29), Iacov nu a renunţat la ,,Omul” care i-a zis să-L lase să plece pentru că zorile se revărsau. Iacov a plâns pentru că vroia să fie binecuvântat. Neajutorat, şi-a aruncat mâinile în jurul ,,Omului” şi i-a zis că nu-L lasă să plece până când nu-l binecuvântează. Când a fost ultima dată când ai plâns înaintea Domnului şi nu ai mai vrut să te desparţi de El?

Credinţa şi predarea aduc victorie.

Iacov a avut putere în rugăciune şi a fost puternic în faţa oamenilor, în viaţa de fiecare zi. Câtă putere de sus ai tu în rugăciune? Câtă putere de sus ai tu în relaţiile cu oamenii?

Doamne, ajută-mă să experimentez puterea Ta în rugăciune şi în relaţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s