2 Noiembrie

2 Noiembrie

Geneza 36:1-43

Geneza 36: 6-7: ,,Esau şi-a luat nevestele, fiii şi fiicele, toată lumea din casă, turmele, toate vitele şi toată averea pe care şi-o agonisise în ţara Canaan şi s-a dus într-o altă ţară, departe de fratele său Iacov. Căci bogăţiile lor erau prea mari ca să poată locui împreună şi ţinutul în care locuiau ca străini nu le mai putea ajunge din pricina turmelor lor.”

Esau nu a fost interesat de lucrurile lui Dumnezeu. El a dorit să se potrivească cu lumea din jur. Noi ne-am născut ca să fim plăcuţi Domnului, dar fiecare are dreptul de a alege să-L asculte sau nu pe Tatăl ceresc. Totuşi, Dumnezeu l-a binecuvântat şi pe Esau, căci El este bun; bunătăţile Lui nu se sfârşesc niciodată şi îndurările Lui nu ajung la capăt, ci se reînoiesc în fiecare dimineaţă. Și credincioșia Lui este atât de mare! (Plângerile lui Ieremia 3:22-23). Dumnezeu este bun şi cu cei care nu merită şi le dă ocazii să se întoarcă de la calea cea rea, la calea cea dreaptă.

Dumnezeu vrea să îi elibereze pe cei răi din închisoarea răului.

Faţă de cine îţi arăţi bunătatea? Eşti bună şi cu cei care nu merită? Care este reacţia ta când alţii se poartă fără bunătate? Cum îi tratezi pe cei care nu sunt ca tine?

Care este răspunsul tău pentru ceea ce este rău? Ce faci când cineva ţi-a greşit ţie sau cuiva drag ţie? Laşi amărăciunea sau cuvinte ascuţite să-ţi iasă din gură? Îţi aminteşti că Duhul Sfânt locuieşte în tine şi te împuterniceşte să faci binele? Duhul Sfânt rodeşte în viaţa ta: dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie, blândeţe, stăpânire de sine, smerenie etc. Pe măsură ce faci binele şi te încrezi în Dumnezeu, nu pierzi nimic, căci Hristos te răsplăteşte. Cei care îţi fac rău vor plăti pentru faptele lor.

Să fim plini de Duhul Sfânt nu este o opţiune, ci o poruncă. Suntem binecuvântaţi dacă rezolvăm orice situaţie prin puterea Duhului Sfânt. Ce vei face în săptămâna aceasta pentru cei care nu sunt ca tine şi pe care i-a pus Domnul în viaţa ta?

Doamne, Te rog, arată-mi când  sunt în pericolul  compromisului şi dă-mi har să mă rog şi să caut dependenţa de puterea Ta, ca să trăiesc drept într-o lume strâmbă. Îmi doresc să văd când greşesc, ca să-mi mărturisesc păcatul şi să biruiesc răul prin bine. Vreau să ascult de Tine în toate circumstanţele vieţii mele şi să mă bazez pe protecţia Ta, căci Tu vei fi întotdeauna cu mine ca să mă ajuţi să Te iubesc şi să păzesc Cuvântul Tău.

Doamne, ajută-mă să trăiesc după Cuvântul Tău, nu după cuvântul lumii!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s