Voia lui Dumnezeu

Uneori ne luptăm ca să primim, să acceptăm voia lui Dumnezeu pentru noi. Dacă am avea perspectiva lui Dumnezeu am cunoaște și accepta voia Lui, care întotdeauna este cea mai bună. De multe ori ne luptăm cu voia lui Dumnezeu. Vrem ca voia lui Dumnezeu să se potrivească cu simțămintele noastre și când nu este cum vrem noi, nu suntem fericite.

Alegerile greșite au consecințe. Neascultarea de voia lui Dumnezeu descrisă în Scriptură, se plătește, și uneori are consecințe pentru toată viața (divorțul, curvia, lăcomia, idolatria etc.). Să ne pocăim când facem alegeri contrare voii lui Dumnezeu. Uneori avem impresia că știm voia Domnului cu privire la o anumită situație. Dacă este contrar Scripturii, nu poate fi voia lui Dumnezeu. Este ușor să fim în confuzie, mai ales pentru noi femeile. Cum știu că aud bine din partea Domnului cu privire la voia Lui în viața mea? Când nu știm ce se întâmplă, El știe.

Trăim între oameni care nu cunosc și nu sunt interesați de voia Domnului. Noi trăim într-o împărăție care nu respectă valorile Domnului. Responsabilitatea noastră este să trăim după valorile Împărăției lui Dumnezeu. Suntem reprezentanții Împărăției lui Hristos într-o împărăție străină. Dacă nu suntem diferiți, atunci cum vom face o diferență în lume? Dacă există divergențe între creștini cu privire la relevanța noastră în lume, să cercetăm totul prin prisma Cuvântului. Să nu trăim ca lumea. Biblia ne prezintă modul de viață al credincioșilor.

Să nu uităm că suntem într-o bătălie spirituală și cei pierduți nu sunt dușmanii noștri. Ei au nevoie de mântuire. Să le prezentăm perspectiva biblică, Împărăția lui Dumnezeu. În fiecare dimineață să ne amintim că noi căutăm Împărăția Lui, voia Lui și sfințirea. Să ne bucurăm că suntem chemați să-i iubim pe oameni și să le prezentăm adevărul lui Hristos și Împărăția Lui. Vecinii noștri au nevoie de Hristos și Împărăția Lui.

Doamne, ajută-mă să cunosc și să fac voia Ta în toate domeniile vieții. Luminează-mă și călăuzește-mă în tot adevărul Tău.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s