Vai, vai, vai

Vai, vai, vai

Apocalipsa 8:6-13

Apocalipsa 8:13: ,,M-am uitat, şi am auzit un vultur, care zbura prin mijlocul cerului, şi zicea cu glas tare: „Vai, vai, vai de locuitorii pământului.”

            Dumnezeu este în control. Judecățile lui sunt plănuite, calculate și țintesc exact acolo unde vrea El. Dumnezeu plănuiește să distrugă o treime, în speranța că oamenii rămași (două treimi) se vor trezi și vor accepta oferta lui Dumnezeu. O, ce bun e Domnul! Chiar și în judecată, El dă har pentru ca oamenii să se pocăiască.

Care este efectul real al judecății? Dezolare pe planetă? Ecosistemul distrus? Economia la pământ? Va fi un dezastru ecologic și economic cum nu a mai fost niciodată. Apa proaspătă va fi contaminată. Vegetația și oamenii vor muri. Sursa luminii și energia electrică vor fi lovite. Temperaturile se vor schimba. Plantele vor muri din cauză că nu au lumină suficientă. Impactul va fi mare asupra sănătății și mâncării. Dumnezeu ne trimite avertizare după avertizare ca să luăm aminte și să învățăm lecțiile prețioase ale vieții de credință. Toate judecățile lui Dumnezeu, cu excepția judecății finale, ne spun că Dumnezeu este răbdător, iubitor, îndurător și plin de har față de păcătos, și vrea să-l salveze de mânia Lui împotriva păcatului și a celor neascultători. El nu are nici o obligație să ne avertizeze mereu de consecințele neascultării noastre, dar El ne dă șansă după șansă ca să ne pocăim și să-L urmăm. Aceste avertizări sunt pentru necredincioși, dar și pentru noi, căci și noi ne pierdem în lume uneori. Să luăm aminte la viața pe care o trăim ca să nu fim găsiți necredincioși. Apoi, trebuie, de asemenea, să îi avertizăm pe cei dragi și pe cei din jur cu privire la vremea sfârșitului, ca să se pocăiască.

Doamne, Te rog ajută-mă să nu Te pierd din privire, ca nu cumva să trăiesc așa cum trăiește lumea. Îți mulțumesc pentru avertizările Tale, căci am nevoie de ele. Vreau să fiu atentă la lucrurile pe care le fac, le spun sau le gândesc. Fie privirea mea curată și judecata sănătoasă. Fie urechea mea sensibilă la vocea Ta ca să Te aud și să Te urmez. Cuvântul Tău este o candelă și o lumină pentru mine pe cărarea vieții. Te rog să cercetezi familia mea, pentru că mă rog să fim mântuiți cu toții, ca să scăpăm de mânia viitoare care va veni la vremea sfârșitului.

Doamne, Îți mulțumesc pentru avertizările Tale!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s