Priorități

Matei 8:18-22

Matei 8:21-22: ,,Un altul, care era dintre ucenici, I-a zis: „Doamne, dă-mi voie să mă duc mai întâi să îngrop pe tatăl meu.” „Vino după Mine” i-a răspuns Isus „şi lasă morţii să-şi îngroape morţii.”

Doi oameni, două răspunsuri, două atitudini, două alegeri, două destine. Cel de-al doilea om era un ucenic cu inima împărţită. În Israel, înmormântarea unei persoane avea loc în ziua morţii lui. De aceea, acest ucenic a vrut să stea lângă tatăl lui ca să-l îngroape dacă va muri şi să împlinească tradiţia cu privire la funeraliile din vremea lor.  A vrut să mai amâne dedicarea lui faţă de Domnul.  Poate şi tu crezi că ai motive să mai aştepţi câteva zile, câteva săptămâni, câţiva ani, până când … se va întâmpla ceva (copiii vor creşte, vei mai rezolva o problemă prin mijloace necinstite, vei avea o casă sau o maşină, vei avea timp, vei fi fără obligaţii etc.). Nu amâna, pentru că ziua de mâine nu-i a ta. Nu ştii dacă vei mai avea oportunitatea să te predai Domnului cu toată fiinţa şi să-L urmezi.  A amâna ascultarea de Dumnezeu pentru orice motiv este neascultare! Să nu te plângi că nu poţi face ceea ce cere Domnul de la tine. Să nu amâi lucrul pe mâine.

Când Domnul Isus spune: ,,Lasă morţii să-şi îngroape morţii.”, de fapt spune că morţii spirituali să-şi îngroape morţii (pe cei care nu răspund Domnului în credinţă). Este ca şi cum Domnul Isus ar spune: ,,Dacă eşti viu spiritual, atunci urmează-Mă!” Cei ce sunt morţi spiritual vor avea o mulţime de scuze. Nu căuta scuze. Nu te întoarce la natura veche. Uită-te înainte! Nu lăsa pe nimeni să te întoarcă de la credinţa ta în Hristos! Nu lăsa pe nimeni să te ţină pe loc! Autoritatea Domnului Isus cere tuturor credincioşilor să Îl aleagă deasupra tuturor lucrurilor. Mulţi au respins chemarea Domnului. Și eu mă aştept ca alţii să respingă serviciile mele, dar nu e ezit, dacă Domnul mă cheamă într-o lucrare. Fac sacrificiile necesare pentru a-L urma pe Domnul. Slujirea mea faţă de Domnul este  deasupra tuturor chemărilor. Familia mea mă vede şi sunt un model pentru ea în ceea ce priveşte umblarea mea cu Hristos. Trebuie să fac și schimbări în viaţa mea. Trebuie să îmi pun în ordine priorităţile, să dau atenţie lucrurilor importante la început, pentru că viaţa spirituală este prioritatea mea. Cred că timpul petrecut cu Domnul şi timpul folosit în slujirea la care mă cheamă Domnul nu este un timp pierdut, ci este cel mai preţios şi nu-l voi regreta niciodată!

A-L urma pe Domnul Isus înseamnă a plăti un preţ! Care este preţul pe care un ucenic trebuie să-l plătească? Timp, energie, învăţătură, practică, supunere, ascultare, smerenie, atenție, renunţare, muncă, hărnicie, devotament, disciplină, rugăciune, suferință, pasiune etc. Care ar fi câteva lucruri pe care Domnul Isus le-ar cere unui ucenic? La ce ar trebui să renunţe ucenicul? Cred că cel mai important lucru ar fi ca ucenicul să renunţe la voia lui şi să asculte de voia Stăpânului. Dacă eşti ucenicul Domnului, să cunoşti şi să asculţi de voia Domnului, să alegi mereu viața cu Isus, să Îl urmezi zilnic. Lucrarea în Împărăţia Domnului este o prioritate – nu o programare înghesuită în agenda zilei. Examinează-te să vezi ce-i mai important în viaţa ta decât Hristos.

 

Doamne, vreau să Te urmez şi să fii primul pe lista mea de priorităţi!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s