Alege astăzi

Geneza 14:1-16

Geneza 14:16: ,,Avram a adus înapoi toate bogăţiile; a luat înapoi şi pe fratele său Lot, cu averile lui, precum şi pe femei şi norodul.”

Oamenii ne cunosc după caracterul nostru şi caracterul nostru se vede în alegerile pe care le facem. Alegerile slabe arată un caracter slab şi ele conduc la consecinţe regretabile. Alegerile înţelepte descoperă relaţia noastră cu Dumnezeu; astfel primim asigurarea că trăim în prezenţa Domnului şi-L onorăm prin trăirea noastră. Lot a trăit lângă Sodoma în jur de patrusprezece ani, înainte de a fi capturat de cei patru împăraţi care i-au biruit în luptă, în Valea Sidim, pe cei cinci împăraţi. Lot a ajuns prizonier. Cum a contribuit alegerea lui Lot la aceste consecinţe? Lot a ales să trăiască departe de Dumnezeu şi aproape de păcat. Ce alegeri ai făcut astăzi şi ce consecinţe vor avea ele mâine? Ce prieteni alegi? Cum alegi să-ţi petreci timpul? Ce alegi să urmăreşti la televizor ? Ce cărţi alegi să citeşti? Pe ce lucruri alegi să-ţi cheltuieşti banii? Cum alegi să te închini lui Dumnezeu astăzi? Toate aceste alegeri au consecinţe! Alegi să fii pe placul altora sau alegi să fii pe placul Domnului. Poate deciziile tale probleme ți-au adus probleme. Ce alegeri vei face astăzi, pentru ca mâine să nu ajungi la strâmtorare?

Lot a ales confortul lumii, prestigiul lumii, oferta lumii – ele au dus la opresiune şi la moarte. Avraam a ales pacea, umilinţa, credincioşia, responsabilitatea faţă de darurile primite de la Dumnezeu şi a ajuns la victorie. Cu cine semeni mai mult: cu Lot sau cu Avraam? Dumnezeu îi oferă celui credincios tot ce are el nevoie ca să fie victorios în viaţă. Dumnezeu pregăteşte arme spirituale ca cel credincios să biruie în luptă. În 2 Corinteni 2:14-15, ni se spune: ,,Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna în carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui. În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei care sunt pe calea mântuirii şi printre cei care sunt pe calea pierzării.” Avraam s-a luptat ca să-l salveze pe Lot. Pentru cineva trebuie să te lupţi și tu astăzi pentru a-l salva. Avraam s-a aşezat în ţinutul pe care i l-a dat Dumnezeu, trăind o viaţă liniştită şi bucurându-se de tot ceea ce i-a dat Dumnezeu. Lot a ales să locuiască într-un ţinut turbulent, plin de conflicte din cauza puterii, bogăţiilor şi teritoriilor.

Doamne, ajută-mă să stau aproape de Tine şi departe de păcat!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s