Isus tăcea

Matei 26:57-27:10

Matei 26:63-64: ,,Isus tăcea. Şi marele preot a luat cuvântul şi I-a zis: „Te jur, pe Dumnezeul cel viu, să ne spui dacă eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu.” „Da”, i-a răspuns Isus „Sunt!” „Ba mai mult, vă spun că de acum încolo veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii lui Dumnezeu şi venind pe norii cerului.”

Uneori, răspunsul cel mai bun este tăcerea. Niciodată nu mi-a părut rău că am tăcut, dar de multe ori mi-a părut rău că am vorbit. Să te rogi Domnului să te ajute să taci, atunci când vorbele tale sunt de prisos. Să te rogi Domnului să te ajute să taci, atunci când nimeni nu te ascultă. Să te rogi Domnului să te ajute să taci, atunci când soţul tău vorbeşte.

Trebuie să știm ce a făcut Domnul Isus în momentele cele mai grele din viaţa Lui. Să învățăm din felul în care Domnul a  răspuns la întrebările acuzatorilor, ca să știm ce să facem și noi în crizele vieţii. Ne dorim să putem alege să ne închinăm Celui Sfânt, să nu-L respingem. Nu există cale de mijloc. Preotul Ana, preotul Caiafa, Irod, Pilat şi tot Sanhedrinul, au avut ocazia să stea faţă în faţă cu Fiul lui Dumnezeu, Mesia, Salvatorul, dar L-au respins pe Salvatorul lumii. Dumnezeu dă fiecărui om ocazia să aleagă să I se închine sau să-L respingă. Prin necazurile vieţii, avem nevoie de înţelepciune şi experienţă ca să alegem ceea ce este bine. Petru s-a lepădat de Domnul, dar el a avut o credinţă autentică, L-a iubit pe Domnul cu adevărat şi s-a pocăit de păcatul lui. Domnul l-a restaurat, şi Petru a ajuns să vestească Evanghelia la sărbătoarea Cincizecimii, unde peste trei mii de oameni s-au întors la Domnul cu credinţă şi au fost iertaţi de păcatele lor. Care este alegerea ta? Mă rog să alegi închinarea faţă de Salvatorul lumii.

Iuda L-a respins pe Domnul. L-a trădat, L-a vândut pentru treizeci de arginţi. I-a părut rău pentru ceea ce a făcut, dar nu s-a întors la Domnul, nu I-a cerut iertare, ci s-a spânzurat. Nu știu dacă te-ai pocăit cu adevărat de păcatele tale sau continui să faci acest lucru când Duhul Domnului te mustră pentru păcatele tale. Iuda a pretins că este într-o relaţie corectă cu Domnul, dar nu era schimbat, ci era un urmaş fals. Să te rogi Domnului să nu te înşeli crezând că eşti bine când nu eşti. Fii foarte serioasă în relaţia ta cu Domnul, căci există consecinţe pentru orice purtare. Cine Îl respinge pe Salvatorul, va ajunge în pedeapsă veşnică. Cine alege să I se închine Domnului în Duh şi Adevăr, va ajunge în viaţă veşnică. Iată ce ne spune Galateni 6:7: ,,Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.”

Să ai curaj să-ţi mărturiseşti păcatele şi să ceri iertare Domnului, căci Domnul Isus iartă pe cei ce se pocăiesc! Sunt anumiţi paşi care duc la împietrirea inimii şi la respingerea adevărului. Petru a fost prea sigur că el nu este ca ceilalţi. A crezut că Îl iubeşte pe Domnul mai mult decât alţii. Când credem că suntem stăpâni pe situaţie şi nu veghem, vorbim şi facem lucruri care Îl întristează pe Domnul. Ţi s-a întâmplat și ție să faci lucruri pe care ai spus că tu nu le vei face. Ţi s-a întâmplat și ție să spui lucruri pe care ai zis că tu nu le spui. De multe ori gura o ia înaintea gândirii. Ea arată realitatea inimii nesupuse Domnului şi nevegherea noastră. Diavolul este şiret şi abia aşteaptă să ne vadă cu garda jos ca să ne înşele. Totuşi, este o diferenţă mare între Petru şi Iuda. Iuda, cu bună ştiinţă a ales să-L vândă pe Domnul. S-a gândit, a plănuit, a acţionat. Păcatul lui Iuda nu a fost un accident. Păcatul lui Petru a fost mândria, care l-a prins la colţ şi nu a fost pregătit prin rugăciune ca să biruiască ispita. Toţi suntem vulnerabili. Să nu credem că suntem stăpâni pe situaţie fără Domnul, fără rugăciune şi veghere. Petru a plâns cu amărăciune pentru păcatul lui şi nu l-a mai făcut niciodată. Să ne mărturisim păcatele în fiecare zi și să le părăsim.

Doamne Isuse, cred că Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu!

*

Advertisement

One thought on “Isus tăcea

  1. Increderea in sine si mindria au intradevar aceeas sursa firea paminteasca dar cred ca sint diferite. El sa increzut in sine ca va lupta pina la moarte si intradevar el a scos sabia si a taiat urechea slujitorului marelui preot…dar Isus ia taiat elanul pentru ca nu aceea era voia Lui Dumnezeu…El a recurs la lasitate pentru ca a fost oprit sa foloseasca sabia…a tradat din frica de moarte..pentru ca stia ca in lupta aceasta Dumnezeu nu era cu el.Pentru face cunostinta cu propria lui fire ceea ce toti o avem si de care trebuie sa ne lepadam. Petru a ajuns primul la acest nivel de credinta dupa atitia ani de umblat cu Isus.De aceea lui i se da in sarcina a purta de grija diferitelor categorii de virsta a oilor(in functie de cresterea spirituala noi actionam diferit). Cele care au ajuns sa se cunoasca pe sine, dusmanul principal se leapada si iL lasa pe Isus sa preia coducerea si incep sa slujeasca.Plinatatea Dumnezeirii in viata noastra vine din cunostiinta Lui Isus si cunostiinta de sine.Cunostiinta de sine duce la pocainta si lepadare de sine,Atunci noi reusim sa ne dam jos de pe tronul inimii si iL lasam pe EL sa domneasca. Eu nu am vazut mindrie prin faptul ca a zis “eu” nu putea sa zica “noi” adica sa vorbeasca in numele tuturor, daca nu le cunostea intentiile. Este foarte usor sa cadem in judecata cu interpretari gresite. Va dau un exemplu din viata mea. cumnatul meu Samuel care traieste in Franta l-am considerat un lenes pentru ca si-a rezumat viata numai sa scoata gumoaiele in Franta, pur si simplu nu prea facea mare lucru. Acum 4 saptamini a avut operatie la inima de urgenta (la numai 45 ani),peste 5 ore doua valve nu mai funtionau deloc (Domnul ma instiintat intr-o noapte sa ma rog pentru el dar asta este o alta poveste). Atunci mi-am dat seama ca l-am judecat pe nedrept pentru ca el doar asta mai putea sa faca si m-am pocait de pacatul meu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s