Fericirea este alegerea mea

Ești fericită? Ce sau cine te face fericită?

Eu cred că fericirea este alegerea mea și nu depinde de alții. Da, alții pot să contribuie mai mult sau mai puțin la fericirea sau nefericirea mea, dar alegerea mea este definitorie.

Biblia, în Predica de pe munte, spune despre fericire ca alegere. Dacă aleg să fiu săracă în duh, adică smerită, dependentă total de Domnul, aleg fericirea. Dacă aleg să îmi plâng starea păcătoasă, voi primi mângâierea Celui ce iartă și dă fericire. Dacă dezvolt în mine blândețea ca roadă a Duhului Sfânt care locuiește în mine, aleg fericirea. Dacă aleg să fiu flămândă și însetată după valorile Domnului, aleg fericirea. Dacă aleg mila, generozitatea, aleg fericirea. Dacă aleg să am o inimă curată, aleg fericirea. Dacă aleg pacea, aleg fericirea. Dacă aleg să port povara și prigoana pentru Hristos și valorile Lui, aleg fericirea. Împreună cu Hristos toate poverile pot fi duse.

Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropiu de Domnul. Fericirea mea este responsabilitatea mea. EU aleg să fiu fericită!!!

Draga mea, nu te mai uita în jur și nu mai aștepta ca alții sau altceva să te facă fericită. Ocupă-te de tine ca să te educi, să înveți să fii fericită în relația cu Domnul. Citește toate versetele din Biblie despre fericire și roagă-te Domnului să le aplici.

Ce anume te face fericită pe tine? Alegerea îți aparține.

Doamne, Te rog să mă ajuți să aleg să fiu fericită în fiecare zi, alegând valorile Tale.

Advertisement

4 thoughts on “Fericirea este alegerea mea

  1. Ai descris foarte exact ce înseamnă fericirea, o sumarizare excelentă și folositoare, pe care acum o rețin cu ușurință! Mă bucur pentru tine: că ai scris din inima ta fericită ce-nseamnă o viață fericită. Și iată că fericirea ta e molipsitoare… curgând râuri de apă vie înspre noi ceilalți! Glorie Domnului Isus!

  2. Multumim mult, sora scumpa , pentru aceste ganduri bune care ne aduc bucurie si incurajare! Domnul sa va binecuvanteze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s