Relația cu Dumnezeu

Relația cu Dumnezeu

,,Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.” Deuteronom 6:5

Relația cu Dumnezeu Creatorul, Tatăl ceresc este cea mai minunată experiență. Când acest lucru devine mod de viață, omul se schimbă, se transformă și devine o binecuvântare pentru cei din jur.

Cine nu și-ar dori relații de calitate?

Relația cu Dumnezeu primează relației cu cei din jur. Dumnezeu este suprem și perfect și de la El învățăm orice lucru bun. Relația cu El ne îmbogățește pe toate planurile. Se vorbește foarte mult despre relația cu Dumnezeu, dar puțini sunt cei ce o au și o dezvoltă zilnic. Biblia ne spune cine este Dumnezeu, cine este omul, cine este Domnul Isus Hristos, cine este Duhul Sfânt și ce avem de făcut ca oameni. Dacă citim Biblia și credem adevărul despre Dumnezeu, începem să Îl iubim, căci înțelegem dragostea Lui față de noi. Cuvântul lui Dumnezeu devine viață pentru noi și luăm decizii bune. Pe măsură ce citim Cuvântul și ne rugăm, facem progrese în relația cu Dumnezeu, Cel care ne descoperă adevărul despre noi: suntem păcătoși și în fiecare zi avem nevoie de o reînnoire în relația cu El. În fiecare zi începem ziua cu gândul la Cel ce ne-a dat ziua și viața, ca să trăim cu folos. Învățăm să depindem de Domnul, să ne încredem în El prin greutățile vieții. Suntem în școala Lui până la sfârșitul vieții. Dumnezeu este Tatăl celor credincioși și dorește o relație de calitate cu noi. De fapt noi, copiii Lui, suntem cei mai fericiți pentru că avem un Tată perfect, bun, iubitor, drept, sfânt.

Cum ai aprecia relația ta zilnică cu Domnul?

Doamne, Îți mulțumesc că mă ajuți să prețuiesc relația cu Tine și mă bucur că ești Tatăl meu care zilnic îmi poartă de grijă, cu care zilnic pot fi în legătură!

Fragment din cartea Pasiune și Compasiune by Ana Tătar Andras

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s