Rugăciune pentru femeile căsătorite

1 Petru 3:1-6
,,Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva.”

Doamne, binecuvântează pe toate femeile căsătorite din biserica Ta. Vrem să ascultăm porunca Ta, căci ştim că Tu vrei binele nostru. Ajută-ne să fim supuse soţilor noştri şi prin purtarea noastră bună să îi câştigăm pentru ascultarea de Cuvântul Tău. Dacă trebuie să tăcem, Te rog să ne dai puterea Ta, pentru că dorim ca ei să vadă felul nostru de trai curat şi în temere (respect). Mulţumim că ne înveţi să apreciem mai mult adevărata podoabă, podoaba interioară, care este omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Nu ne lăsa să punem accentul pe exterior, îngrijindu-ne exagerat de mult de îmbrăcăminte, de coafură sau bijuterii, în defavoarea dezvoltării calităţilor interioare plăcute Domnului. Mulţumim pentru exemplul Sarei care a avut un mare respect faţă de soţul ei. Vrem să ne numim fiicele ei, vrem să facem binele fără să ne temem de ceva şi vrem să nădăjduim în Tine pentru tot ajutorul pe care ni-l vei da în relaţie cu soţii noştri.

Tu să ai un duh blând şi liniştit!

Tu să-l respecţi pe soţul tău !

Where there is love in a home,

there is joy and respect in the heart!

3 thoughts on “Rugăciune pentru femeile căsătorite

  1. Da, pt ca respectul si aprecierea fata de sotii nostrii lipseste cel mai mult in familiile noastre, in casniciile noastre, vrem Doamne sa ne cerem iertare, si sa te rugam sa ne ajuti Tu. Sa implinim toate aceste porunci care ni le dai si care iti fac placere ca noi sotiile sa le avem fata de sotii nostrii

    Da-ne si intelepciunea sa alegem modestia, decenta, smerenia ca astfel sa fim placute inaintea Ta si inaintea sotilor nostrii. Sa ne purtam in toate ca niste FIICE DE IMPARAT, ASA CUM ITI PLACE TIE DOAMNE AMIN!!!!

    o sotie si o fiica de Imparat.

  2. Doamne iti multumesc pentru aceasta rugaciune frumoasa si sincera pe care sora mea Nuti a facut-o si te rog ca tu sa o binecuvintezi si sa raspunzi la rugaciunea ei. Te rog si eu alaturi de ea sa ma ajuti sa fiu sincera cu mine insumi si cu cei din jurul meu. Ajuta-ma sa implinesc in intregime ce mi-ai poruncit in cuvintul tau scris la 1Petru 3:1-6. In special te rog ajuta-ma sa fac ceea ce Sara a facut cind cu toate imperfectiunile sotului ei ea il numea domnul meu. Doamne te rog ajuta-ma sa urmez exemlul ei in fiecare zi din viata mea si sa fac voia ta in toate. AMIN!

    o sotie nu asa de buna ca Sara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s