De ce merg la biserică? (1)

DE CE MERG LA BISERICA??

 *

De ce merg la BISERICĂ???

 *

Prin această întrebare vreau să se deschidă o posibilitate de comunicare între toţi cei interesaţi şi eu voi posta mesajele primite. M-aş bucura să participaţi cât mai mulţi. Vor fi mai multe întrebări şi mă rog ca toţi să fim edificaţi şi încurajaţi.

*

Iată ce spunea cineva: ,,Eu merg la biserica sa ma inchin in partasie cu fratii si surorile, sa-I aduc cererile insotite de multumiri Domnului Isus.

Bisericile din America la fel sint foarte diferite deoarece chiar sint din mai multe culturi, mai multe generatii, si moduri diferite de inchinare prin cintari comune,grupuri de inchinare, cor..? fanfara..? etc.

Dar ne inchinam aceluias Dumnezeu.”

Iată ce spunea cineva: ,,Merg la biserica pentru: partasie cu fratii si surorile mele prin inchinare, lauda, rugaciune si pentru a primi mesaj din partea Domnului.”

Iată ce spunea cineva: ,,Ce partasie cu fratii reusiti sa aveti in doua-trei ore dintre care:

– aprox.o ora este timp de rugaciune

– aprox. o ora studiu biblic( unde se mai tine asa ceva!)

– aprox. 30-60 minute de predica (in acest interval de timp mai cita corul, fanfara., grupuri, poezii etc.)?

Partasia in adevaratul sens cind are loc? La sfirsit in curte?

Pentru mine ramin ”intrebari” la ”intrebarea” pusa!

Doamne ai mila!

PS efectiv nu vreau sa supar pe nimeni, pun si eu, asa,… o intrebare!

Iată ce spunea cineva: ,,Prin partasie eu inteleg “a fi partas” la ceva. Si eu cred ca am partasie cu fratii si surorile mele cand spun AMIN  la rugaciunile fratilor mei pentru ca sunt partasa la cererile sau multumirile sau laudele lor. Am partasie cu fratii si surorile mele cand laud acelasi Domn cantand cu toata inima aceeasi cantare. Si suntem partasi la acelas mesaj pe care ni-L transmite Domnul, chiar daca fiecare il recepteaza prin propriul filtru. E adevarat ca nu am timp sa discut cu fiecare frate sau sora in parte pentru a-i cunoaste durerile si bucuriile, dar aici depinde ce inteleg prin partasie.

Fara suparare eu asta inteleg prin partasie. Sigur ca putem filozofa, dar …

DE CE MERG LA BISERICA??

 

2 thoughts on “De ce merg la biserică? (1)

  1. Merg la Biserica ,in Casa Domnului sa fiu in prezenta Sa impreuna cu fratii si surorile , sa cantam impreuna cantari de lauda si multumire Domnului Dumnezeului nostru.Tot ce se intampla acolo ma ajuta sa cresc , plec de acolo cu inima plina de bucurie. In ultima vreme am inceput sa ma duc si la intalnirea liderilor de grup, nu cred ca voi face grup la mine acasa din simplul motiv ca-mi place tare mult grupul unde m-a trimis Domnul inca de la inceput,dar aici pe langa studiu biblic invat sa interactionez ,sa pun intrebari si chiar gasesc si unele raspunsuri la intrebarile altora.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s