14 Ianuarie

14 Ianuarie

Geneza 1:1:13

Geneza 1:10-11: ,,Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Apoi, Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.”

Oare cât cântăresc vaporii de apă din nori şi cum anume stau ei fără să cadă pe pământ? Oare cum de aerul are oxigenul de care avem atâta nevoie ca să putem respira normal? Oare ce anume opreşte razele soarelui ca să nu ne ardă?

Deşi cunoştinţa noastră despre galaxiile îndepărtate a crescut în ultimii ani, cele mai puternice telescoape nu au descoperit o altă planetă cu o atmosferă capabilă să susţină viaţă umană. Dumnezeu ne descoperă înţelepciunea, puterea şi grija Lui faţă de creaţia Lui. Dacă lipseşte ordinea din viaţa ta şi dacă problemele te copleşesc, nu descuraja, ci fii plin de nădejde! Acelaşi Dumnezeu puternic care a separat apele de sus de cele de jos prin cuvântul Lui, astăzi poate să dea un scop vieţii tale! Te vei ruga Domnului ca să te ajute să te depărtezi de disperare, de depresie sau de orice lucru care te doboară?

În a treia zi, Dumnezeu a adunat apele în mări, râuri şi lacuri. Le-a fixat marginile şi pământul, la porunca Domnului, s-a îmbrăcat cu verdeaţă, cu pomi, cu plante şi flori. După soiul lor, înseamnă un ADN unic; ele se puteau reproduce. Biblia vorbeşte aici despre multe soiuri, despre o mare varietate de specii (microevoluţie), diferite şi separate în clase şi familii. Sunt foarte multe feluri de trandafiri şi de orhidee, dar nici un trandafir nu trăieşte într-o orhidee şi nici o orhidee nu înfloreşte într-un trandafir. În ciuda tuturor eforturilor de a se dovedi că viaţa complexă a evoluat de la simplu sau de la structuri diferite, nu este încă nici o dovadă credibilă pentru macroevoluţie! Ce înţelept este Dumnezeu!!! El a creat plantele în aşa fel încât ele expiră oxigen pentru ca să pregătească atmosfera pentru noi, oamenii. În a treia zi, Dumnezeu a pregătit pământul ca să dea hrană şi aer pentru cei care îl vor locui.

Dumnezeu a aşezat temeliile pământului! Creatorul a dat formă şi ordine haosului! Câtă mângâiere ai în suflet când te gândeşti la ceea ce poate face Dumnezeu? Când Îi vei cere Domnului să aducă formă şi ordine în viaţa ta? În care domeniu al vieţii tale ai nevoie de ordine? Unde este haos în viaţa ta? Strigă către Dumnezeu pentru ca El să te ajute în acel domeniu!

Bucură-te că Dumnezeu aduce ordine şi mângâiere

în lumea ta mică!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s