27 Iulie

27 Iulie

Geneza 24:1-27

Geneza 24:12: ,,Şi a zis: „Doamne, Dumnezeul stăpânului meu Avraam! Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam”.”

Slujitorul lui Avraam s-a rugat şi Dumnezeu l-a călăuzit să găsească o mireasă pentru Isaac. Credincioşii trebuie să se căsătorească cu credincioşi. Aceasta este o poruncă biblică. Calitatea cea mai importantă pentru slujitorul lui Avraam a fost credinţa; el vroia să găsească pentru Isaac o fată credincioasă Dumnezeului pe care Îl avea Avraam. A întrebat-o pe Rebeca a cui fată este. Cât de importanţi sunt părinţii partenerului de viaţă? De ce era important pentru slujitorul lui Avraam să cunoască familia fetei?

Apoi, el a întrebat dacă poate să fie găzduit de familia ei. De ce vroia să cunoască familia ei? Imaginează-ţi ce emoţii a avut slujitorul lui Avraam atunci când fata a spus că este rudă cu Avraam (pe care el îl cunoştea). De unde ştia fata că slujitorul acesta îl cunoştea pe Avraam?

Când slujitorul a auzit cine este această fată, a căzut cu faţa la pământ şi s-a închinat Domnului. Acum avea pace în inima lui, căci Dumnezeu i-a confirmat că totul este după voia Lui. Acest slujitor Îl cunoştea pe Dumnezeu din propria lui experienţă, de aceea, Îl lăuda pe Domnul, fără să-şi atribuie vreun merit pentru izbânda lui.

Dacă noi căutăm călăuzirea şi ajutorul Domnului, trebuie să avem grijă să nu fim înşelaţi sau tentaţi să credem că avem vreun merit datorită unei reuşite; trebuie să nu acceptăm laudă din partea altora. Toată gloria aparţine lui Dumnezeu.

Cauţi direcţii şi confirmare la rugăciunile tale? Semnele exterioare nu sunt suficiente. Să nu fii înşelată de o pace falsă, dacă răspunsul la rugăciune se potriveşte cu dorinţele tale. Trebuie să fii în acord cu principiile lui Dumnezeu descrise în Cuvântul Lui, apoi, Dumnezeu îţi va da o pace adâncă cu privire la decizia ta.

Când slujitorul lui Avraam a fost sigur că Rebeca este mireasa pentru Isaac, a terminat cu întrebările şi a luat o decizie plină de responsabilitate: a hotărât să dezvăluie planul Domnului. Rebeca şi familia ei au putut să se îndoiască de aceste dezvăluiri, dar nu au făcut-o pentru că Domnul era în controlul întregii acţiuni a robului lui Avraam.

A acţiona imediat când ştii ce-i de făcut este foarte important, căci imediat vine ispititorul, care încearcă să îţi sugereze că ai greşit. Pregăteşte-te pentru asemenea atacuri şi ţine-te tare de călăuzirea Domnului.

Când ai luat o decizie în ascultare de Domnul, ţine-te de ea! Timpul va dovedi că ai făcut bine. Putem avea încredere în Dumnezeu că ne va da înţelepciune şi călăuzire.

Ai încredere în Domnul pentru că El îţi va da înţelepciune şi călăuzire!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s