22 August

22 August

Geneza 26:25-35

Geneza 26:28a: ,,Ei au răspuns: „Vedem lămurit că Domnul este cu tine”.”

Crezi că Domnul este cu tine? Ţi-a promis Domnul că este cu tine? Care sunt promisiunile lui Dumnezeu şi care crezi că îţi lipsesc? Dumnezeu i-a promis lui Avraam urmaşi. Isaac a trebuit să se roage pentru a avea copii. Dumnezeu a promis Duhul Sfânt celor care Îl cer. Iată ce citim în Luca 11:13: ,,Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri, va da Duhul Sfânt celor care Îl cer!”  Ce anume ceri de la Domnul? Ceri prezenţa Lui şi protecţia Lui? Ceri daruri?

Chiar dacă Dumnezeu i-a promis lui Isaac că va fi cu el, Isaac a lăsat ca frica să-i cuprindă inima şi a păcătuit. În care domenii din viaţa ta frica ţi-a întunecat mintea? Dumnezeu ne promite că nu ne părăseşte niciodată. Îţi vei umple mintea cu promisiunile Domnului, ca să te întorci de la frică spre credinţă?

Dumnezeu i-a spus lui Isaac să rămână la Gherar, unde a întâmpinat multe probleme. Te cheamă Domnul să rămâi pe loc într-o situaţie în care este conflict? Te cheamă Domnul să nu îţi părăseşti familia, chiar dacă acolo este conflict? Vei alege să răspunzi la conflict aşa cum a răspuns Isaac: cu blândeţe şi cu încredere în Dumnezeu? Vei rămâne pe genunchi, încrezătoare în Cel ce poate să te ajute? Ţi s-a întâmplat vreodată în viaţă ca un duşman să vină la tine şi să-ţi spună că vede clar că Dumnezeu este de partea ta? În care situaţie te cheamă Domnul să fii perseverentă şi să nu cedezi? Ce spune viaţa ta despre preferinţele tale? Preferi să asculţi de voia lui Dumnezeu? Preferi să faci ce vrei tu? Alegi să Îl slujeşti pe Domnul? Alegi să-l slujeşti pe partenerul tău de viaţă? Alegi să iubeşti cariera ta? Alegi să iubeşti cariera copiilor tăi? Vei alege să experimentezi în săptămâna aceasta binecuvântările lui Dumnezeu date celor care I se supun Lui şi trăiesc prin credinţă?

Doamne, mă uit la viaţa mea, la deciziile mele, la alegerile mele, la dorinţele mele şi mă închin în faţa Ta cu umilinţă. Recunosc și îmi pare rău că am greşit mult. Îmi cer iertare din adâncul inimii şi Te rog ca, de acum înainte să mă ajuţi să veghez asupra vieţii mele, asupra deciziilor mele, asupra alegerilor mele, asupra dorinţelor mele, căci doresc să fiu plăcută înaintea Ta. Vreau ca cei din jur să vadă că Tu mă ajuţi şi mă binecuvântezi cu prezenţa şi cu puterea Ta.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru că eşti cu mine şi cu familia mea!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s