29 August

29 August

Geneza 25:19-26

Geneza 25:23: ,,Şi Domnul i-a zis: „Două neamuri sunt în pântecele tău şi două noroade se vor despărţi la ieşirea din pântecele tău. Unul din noroadele acestea va fi mai tare decât celălalt. Şi cel mai mare va sluji celui mai mic”.”

Esau a fost mai mare şi Iacov a fost mai mic. Esau a dispreţuit dreptul lui de întâi născut. În Evrei 12:16, ni se spune că Esau a dispreţuit darurile şi promisiunile Domnului, preţuind mai mult plăcerile trecătoare ale lumii. Apoi, Dumnezeu l-a respins pe el (Evrei 12:17). Acest lucru ne aminteşte despre lumea în care trăim noi. Cuvântul ,,Aşteaptă!”, nu este popular. Este important să așteptăm cu răbdare binecuvântările Domnului. Suntem nerăbdători, nervoşi şi plini de anxietate. În reacţia noastră negativă faţă de aşteptare sau în refuzul de a aştepta, pierdem beneficiile care vin odată cu răbdarea.

Aşteptarea aduce entuziasmul anticipării şi plăcerea curiozităţii. Aşteptarea aduce timp pentru productivitate. Plănuirea şi aşteptarea dau calitate aprecierii lucrurilor primite. Aşteptarea poate să fie o protecţie, în special în ceea ce priveşte relaţiile intime. În acest timp în care castitatea este desconsiderată (deşi practicile sexuale în afara căsătoriei sau înaintea căsătoriei duc la regrete, boli şi sarcini nedorite), aşteptarea aduce bucurie şi devotament pentru o viaţă întreagă. Aşteptarea cu răbdare indică maturitate.

Răbdarea este o roadă a Duhului Sfânt, o expresie a maturităţii creştine. Aşteptarea cere disciplină. Nimeni nu vrea să aştepte, de aceea, este nevoie de sacrificiu, de renunţare la dorinţele egoiste şi încredere în timpul lui Dumnezeu. Te bazezi pe puterea lui Dumnezeu? Cum rezişti la presiunea instinctelor naturale, care îşi cer drepturile imediat? Practici răbdarea? Îţi doreşti să te porţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fii plăcută în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu (Coloseni 1:10)?

Deşi Iacov este un personaj foarte important în Scriptură, este o persoană neînţeleasă de mulţi. Să nu-l judecăm greşit. Să nu neglijăm evidenţele care arată credinţa, hărnicia, perseverenţa şi dragostea lui faţă de Dumnezeu. Să-l subestimăm pe Iacov, înseamnă să ignorăm alegerea lui Dumnezeu, care l-a onorat pe Iacov. Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov, este un refren repetat în Scripturi. Dumnezeu l-a iubit pe Iacov (Psalmul 47:4; Maleahi 1:2-3; Romani 9:13). Caracterul lui Iacov ne arată dorinţa inimii lui de a avea o relaţie specială cu Domnul. Câte lucruri bune poţi să spui despre Iacov? Poţi să spui un lucru bun despre fiecare persoană din viața ta? Cât de mult cauți să-i încurajezi pe alții apreciind calitățile lor? Tu ești o binecuvântare atunci când verbalizezi calitățile altora și îi încurajezi la dezvoltarea caracterului lui Dumnezeu în viețile lor.

Alegerile tale zilnice vor arăta care sunt valorile tale! Ce este important astăzi pentru tine, având în vedere alegerile tale? Ce poţi face astăzi ca să dovedeşti că preţuieşti relaţia ta cu Domnul? Vrei să începi să spui cel puţin un lucru bun despre fiecare persoană din familia ta, în fiecare zi? Roagă-te Domnului să vezi cum poți să fii o binecuvântare pentru alții.

Aşteaptă cu răbdare timpul Domnului pentru orice lucru!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s