1 Septembrie

1 Septembrie

Geneza 27:1-40

Geneza 27: 35: ,,Isaac a zis: „Fratele tău a venit cu vicleşug şi ţi-a luat binecuvântarea”.”

Capitolul acesta este unul foarte trist. Isaac, Rebeca, Iacov şi Esau văd sub ochii lor cum familia lor se destramă din cauza înşelăciunilor lor. Alegi să ignori Cuvântul lui Dumnezeu? Alegi să ignori planul lui Dumnezeu? Alegi să ignori voia lui Dumnezeu?

            Este periculos să ne dorim binecuvântările lui Dumnezeu, ignorându-L pe El. Dătătorul este mai important decât darul. Există multe familii care se distrug, pentru că neglijează Cuvântul lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu este întotdeauna credincios, în ciuda tuturor înşelăciunilor, a păcatelor şi a necredincioşiei poporului Său. Înainte ca Iacov şi Esau să se nască, Dumnezeu a avut un plan pentru ei. Iacov era interesat de lucrurile lui Dumnezeu, pe când, Esau a dispreţuit binecuvântarea lui Dumnezeu.  Isaac neglijează voia lui Dumnezeu şi vrea să îl binecuvânteze pe fiul lui favorit, pe Esau. Nu a fost în necunoştinţă de cauză, căci a ştiut ce a spus Dumnezeu cu privire la binecuvântare, numai că priorităţile şi preferinţele lui au fost mai importante.

Cât de mult ne dăm noi seama că nu facem voia lui Dumnezeu, care ne este foarte clară în Scripturi? Cât de bine realizăm că nu cunoaştem Cuvântul lui Dumnezeu? Cât de mult vedem că ne lipseşte rugăciunea? Cât de mult evităm întâlnirile bisericii? Ce se întâmplă cu noi pe măsură ce înaintăm în vârstă? Ce s-a întâmplat cu Isaac? Credem oare că ne putem baza numai pe experienţa vieţii fără să cercetăm Scripturile?

Şi Rebeca vine cu înşelăciunea ei. Ea ştia că Dumnezeu vrea ca Iacov să fie binecuvântat, dar metoda folosită de ea a fost greşită. Scopul nu scuză mijloacele! Oare de ce Rebeca nu merge la soţul ei să comunice cu el, să-l întrebe, să-l confrunte cu adevărul? Oare de ce nu-i cere să se roage împreună cu ea?

Vorbim mereu despre comunicare şi despre importanţa ei dar, de câte ori cădem şi noi la acest examen? Cât de des comunicăm cu partenerul nostru de viaţă despre toate lucrurile? Câtă unitate este în familia ta? Cât de mult semănăm cu Rebeca? De ce credem că Dumnezeu are nevoie de ajutorul nostru ca să-Şi împlinească planul? De ce folosim metode greşite?

Iacov nu se îngrijorează de faptul că este greşit și de ceea ce face, cât se îngrijorează de consecinţele înşelăciunii lui. Nu caută să Îi fie plăcut lui Dumnezeu, dar caută să obţină binecuvântarea cu orice preţ. Ce îi înveţi pe cei din casa ta: să se teamă de Dumnezeu sau de consecinţele alegerilor lor? Ce te interesează mai mult: ce spune Dumnezeu sau ce spun oamenii despre tine?

Domnul să te păzească de înşelăciune!

Advertisement

One thought on “1 Septembrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s