13 Octombrie

13 Octombrie

Geneza 33:1-20

Geneza 33: 4: ,,Esau a alergat înaintea lui; l-a îmbrăţişat, i s-a aruncat pe grumaz şi l-a sărutat. Şi au plâns.”

Esau şi Iacov s-au întâlnit cu bine. Dumnezeu a schimbat inima lui Esau şi inima lui Iacov. Iacov s-a aplecat de şapte ori înaintea lui Esau. Umilinţa este o evidenţă exterioară a faptului că s-a petrecut o schimbare interioară.

Dumnezeu îi binecuvântează pe toţi cei care se întorc către El. Noi toţi suntem ca şi Iacov. Dacă ne predăm Domnului, avem pace interioară, pace cu Dumnezeu şi pace cu alţii. Predarea totală duce la pacea cu Dumnezeu, la pacea cu alţii şi cu noi înşine. Ai pace interioară? Ai acel sentiment de siguranţă că Domnul este în controlul vieţii tale, orice ar veni şi orice s-ar întâmpla în lume? Dacă ai pace interioară, înseamnă că ai o relaţie bună cu Domnul, accepţi voia Lui şi ai pace şi în relaţiile tale. Dacă nu ai pace, ce crezi că aşteaptă Dumnezeu de la tine?

Când ne predăm Domnului, pacea Lui ne inundă viaţa. Dacă nu ai pace, când te vei preda total Domnului şi când vei accepta voia Lui? Eu nu ştiu în ce lupte te zbaţi, dar te încurajez să cedezi şi să-L laşi pe Dumnezeu pe tronul inimii tale. Cere-I ajutor ca să renunţi la metodele şi la schemele tale.

Cum ţi-a răspuns Dumnezeu la rugăciune săptămâna aceasta? Ce emoţii negative sau ce temeri te ţin departe de a avea o relaţie bună cu Dumnezeu şi cu cei din jur? Cum îţi exprimi umilinţa? Eşti o persoană smerită? Cum îi tratezi pe alţii? Cât respect faţă de alţii se vede în relaţiile tale? Cum îţi schimbă Domnul atitudinea inimii tale după ce te rogi sincer?

Esau nu a avut dragoste faţă de Iacov, dar Dumnezeu a schimbat inima lui. Dumnezeu poate pune dragoste acolo unde nu este. Pentru cine te rogi ca să aibă o inimă plină de dragoste faţă de tine? Cine are nevoie de o inimă plină de dragostea lui Dumnezeu? Cui îi vei arăta dragostea lui Dumnezeu în săptămâna aceasta?

Nu renunţa la nimeni dintre cei pe care i-a pus Domnul în viaţa ta. Roagă-te să fie binecuvântaţi. Lasă-L pe Dumnezeu să-i iubească pe cei din casa ta prin tine.

Iacov nu a crezut că va avea o întâlnire aşa de minunată cu fratele lui Esau, de care s-a despărţit de frică să nu-l omoare, pentru că Iacov l-a înşelat. Dumnezeu face minuni. Câteodată, şi noi trebuie să-L lăsăm pe Dumnezeu să facă minuni în viaţa noastră şi a altora.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu o pace interioară, care să se reverse în toate relaţiile tale!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s