27 Octombrie

27 Octombrie

Geneza 35:1-29

Geneza 35: 2-3: ,,Iacov a zis casei lui şi tuturor celor care erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbaţi-vă hainele,  ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o.”

Dumnezeu vrea ca noi, credincioşii, să trăim în curăţie. El ne-a promis că ne ascultă în ziua necazului şi că este cu noi prin călătoria vieţii. Ce facem noi în ziua necazului? Cum înţelegem noi încercările şi greutăţile vieţii?

Doamne, vreau să trec biruitoare prin necazuri şi prin încercări, pentru că ştiu că Tu ai un plan şi un scop în viaţa mea, prin tot ce mi se întâmplă. Călătoria mea nu este fără primejdii, dar eu sunt în atenţia Ta, căci mă iubeşti şi vrei ca eu să înţeleg planurile Tale pentru viaţa mea. Uneori, mă întreb de ce unele încercări sunt aşa de grele, dar nu vreau să mă îndoiesc de bunătatea şi de dragostea Ta faţă de mine. Îmi amintesc versete din Sfintele Scripturi, care mă încurajează să înţeleg încercarea, căci ea mă schimbă şi mă curăţeşte. Ea mă duce la altar, ca să strig către Tine în ziua necazului. Ştiu că încercarea credinţei aduce răbdare şi răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşită lucrarea, ca să fim desăvârşiţi, întregi şi să nu ducem lipsă de nimic. Ştiu că am nevoie de înţelepciune şi o cer de la Tine, căci Tu o dai tuturor cu mână largă şi fără mustrare. Îți mulţumesc pentru că îmi aminteşti s-o cer cu credinţă, fără să mă îndoiesc deloc, pentru că cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo (Iacov 1).

Mă bucur pentru că Tu eşti cu mine prin călătoria vieţii şi Te rog să lucrezi în viaţa mea prin Duhul Tău cel Sfânt, să dezvolţi roada Duhului Sfânt, roadă pe care numai Duhul Sfânt o formează în noi. Tu ne ajuţi să acceptăm încercările, să avem pace şi linişte, încredere şi perseverenţă – când trecem prin greu, ştiind că Tu eşti suveran şi în controlul tuturor lucrurilor.

Te rog, ajută-mă să am o atitudine bună când vine încercarea în viaţa mea. Mă uit în Biblie şi mă rog ca să văd ce trebuie să fac atunci când vine greul în viaţa mea. Cred că atitudinea mea contează şi vreau să mă feresc de o atitudine greşită. Nu mă lăsa să mă plâng şi să cred că încercarea nu are nici un rost, că nu este necesară. Aminteşte-mi să nu mă cred o victimă şi să nu îi învinovăţesc pe alţii. Deschide-mi ochii atunci când caut ajutor în locuri greşite. Trezeşte-mă, să mă rog atunci când mă simt învinsă şi neajutorată.

Doamne, Îţi mulţumesc că îmi amintești și mă ajuţi să am o atitudine bună când trec prin încercare. Tu mi-ai dat Duhul Tău cel Sfânt pentru ca el să lucreze adânc în inima mea liniştea şi pacea sufletească, înţelegerea şi acceptarea cu mulţumire a tuturor lucrurilor pe care Tu le trimiţi sau le permiţi în viaţa mea.

Doamne, Tu mă asculţi când mă rog şi îmi dai înţelepciune în necazurile vieţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s