Martori

Cei doi martori

Apocalipsa 11:1-14

Apocalipsa 11: 3: ,,Voi da celor doi Martori ai mei să proorocească, îmbrăcaţi în saci, o mie două sute şaizeci de zile.”

A proroci înseamnă a vorbi din partea lui Dumnezeu, cu puterea lui Dumnezeu. Noi trebuie să vestim Evanghelia. Până ce Hristos va reveni, lumea va fi ostilă adevărului și persecuția va crește. Cei mai mulți nu vor suferi învățătura dreaptă a Scripturilor. Dar credincioșii își poartă crucea și Îl urmează pe Hristos, experimentând o părtășie dulce și profundă cu El chiar și prin suferințe. Duhul Sfânt îi împuternicește pe credincioși să proclame Cuvântul lui Dumnezeu, fiind mărturii vii cu prețul vieții chiar.

            Dumnezeu îi va învia din morți pe cei răscumpărați și îi va răsplăti pentru slujirea lor. Cei ce L-au iubit pe Domnul Isus, se vor bucura de triumful Lui și de domnia Lui peste lume. Toți cei ce se vor întoarce la Domnul cu credință și pocăință, vor sărbători domnia Mielului. Dumnezeu va fi glorificat.

Ce fel de mărturie ești în lumea ta? Îl prezinți pe Hristos și învățăturile Lui? Ești curajoasă și îndrăzneață pentru Împărăția Domnului? Te rogi Domnului ca să te pregătească să stai de partea adevărului în toate situațiile din viața ta, indiferent de consecințe? Crezi că Duhul Sfânt îți va da putere să vorbești adevărul fără frică și în dragoste, chiar dacă întâmpini opoziție? Lumea are mare nevoie să cunoască adevărul despre Domnul Isus. Te vei lăsa călăuzită de Duhul Sfânt în această săptămână ca să spui cuiva adevărul lui Dumnezeu? Îi vei cere Domnului să-ți arate cine are nevoie de adevăr?

Care este teama ta? Te temi de respingere? Sau de critică? Crezi că te faci de rușine în fața altora? Te gândești că îți pierzi reputația? Te temi de moarte? Ai încredere în viitor și privești cu speranță înainte? Domnul Isus a trecut prin moarte la viață. Nimic în această lume nu este veșnic. Dumnezeu este veșnic. Adevărul Lui este veșnic și poporul Lui este veșnic. Trebuie să avem o perspectivă eternă ca să rămânem tari într-o lume ostilă. Noi, familiile noastre, prietenii noștri, bisericile noastre s-ar putea să suferim persecuție și să murim, dar Dumnezeu ne va învia. Ce minunată perspectivă! Ce viitor măreț ne așteaptă! Să ne bazăm pe promisiunile Lui, să ne încredem în El și să ne supunem sub mâna Lui cea tare care ne va apăra.

Doamne, dă-mi putere să vorbesc adevărul fără frică și în dragoste!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s