Vestirea judecății Lui

Vestirea judecății

Apocalipsa 14:6-13

Apocalipsa 14: 7: ,,El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu, şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui; şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!”

            Te-ai rugat astăzi ca să ai o teamă sfântă față de Domnul, să-I dai slavă din toată inima și să I te închini pentru tot ce a creat? Cum te pregătești ca să răspunzi celor ce nu cred în judecata dreaptă a lui Dumnezeu? Cum ai răspunde celui ce spune că Dumnezeu este bun și nu va pedepsi păcatul? Cum explici sfințenia și dreptatea lui Dumnezeu? Fără aceste calități, Dumnezeu nu poate fi bun. De aceea El a hotărât o zi când va judeca orice formă de rău și va îndrepta lucrurile. Astăzi este ziua mântuirii. În această viață, îndurarea Lui ne cheamă la pocăință. Păcatul trebuie confruntat, altfel dragostea este superficială.

Nu ne place subiectul iadului, dar realitatea lui trebuie cunoscută. Este iadul o realitate, un loc pentru pedeapsă veșnică? Apocalipsa 14: 11: ,,Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei, şi oricine primeşte semnul numelui ei!” Toată Scriptura confirmă realitatea oribilă a unei pedepse fără sfârșit, în iad. Domnul Isus Însuși ne avertizează despre relitatea iadului mai mult decât alții (Matei 5:22; 13:42, 49-50; 18:9; 22:13; 23:15; 25:30). Dacă totuși nu ești convinsă de realitatea sumbră a adevărului despre iad, întreabă-L pe Domnul Isus și cere-I să te convingă pe măsură ce citești Cuvântul Lui. Luca 12:4: ,,Vă spun vouă, prietenii Mei: să nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, şi după aceea nu mai pot face nimic. Am să vă arăt de cine să vă temeţi. Temeţi-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeţi.”

Pare mai ușor să urmăm gândirea lumii, care este de fapt împotriva lui Dumnezeu. Totuși, rezultatul este durere, anxietate, răzvrătire etc., care începe aici în lumea noastră și continuă într-o formă mărită în eternitate. Această realitate de care nu putem scăpa, ne cheamă pe noi credincioșii să îndurăm suferințele de acum cu răbdare și să-I rămânem credincioși lui Hristos. Lumea întotdeauna se va opune martorilor credincioși care Îl ascultă pe Hristos, dar nu există îndoială cu privire la sfârșit: Dumnezeu va birui. Dacă ești descurajată și ți-e greu să perseverezi, să înduri greutățile vieții, ascultă mesajul lui Ioan ca să fii încurajată: Apocalipsa 14:13: ,,Şi am auzit un glas din cer, care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, care mor în Domnul!” -„Da” zice Duhul „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!” Primește odihna lui Hristos, chiar prin suferință. Lucrează cu credincioșie până la sfârșit. Fii credincioasă până la moarte și vei primi cununa vieții.

Doamne, păzește-mă de gândirea lumii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s