Vestirea judecății

Vestirea judecății

Apocalipsa 14:6-13

Apocalipsa 14: 7: ,,El zicea cu glas tare: „Temeţi-vă de Dumnezeu, şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui; şi închinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!”

            Primul înger vestește Evanghelia eternă, Evanghelia Domnului Isus, Cel care a plătit pentru păcatele noastre. El ne-a răscumpărat și ne-a așezat în locurile cerești ca să avem o relație de părtășie cu Tatăl ceresc. Dumnezeu este Creatorul, și de aceea, are tot dreptul să judece omenirea. Are autoritate asupra tuturor lucrurilor. El face regulile după care trebuie să trăim. El dă porunci clare cu privire la viață și relații. Și totuși, El ne urmărește pe noi ca să ne facă bine și ne iubește cum nimeni altcineva nu o poate face. Îți place mai mult să faci tu regulile? Adaugi sau scazi la Cuvântul Domnului? Este Domnul Isus singura ta speranță?

Dar vine și judecata. Al doilea înger anunță că Babilonul cade. Cine este Babilonul? Este un simbol al popoarelor fără Dumnezeu? Este un sistem de guvernare? Sunt cei care se împotrivesc lui Dumnezeu? Noi toți vrem dreptate, chiar dacă toți suntem vinovați. Nu vrem să suferim, nici fizic, nici emoțional și nici mental. Vrem să experimentăm sănătate și bogăție în toate domeniile vieții.  Dar numai Dumnezeu este sursa lucrurilor  bune. Acum, Dumnezeu ne oferă mântuirea, dar după judecată nu există a doua șansă. Acum, Domnul Isus este șansa noastră. Ce te ține departe de Domnul? Tuturor ne plac vacanțele și somnul dulce, dar nimic nu se compară cu odihna Domnului. Te vei ruga să te ții tare de Domnul prin toate furtunile vieții?

Iadul este mai rău decât putem să-l descriem. Iadul nu este o glumă. Dumnezeu nu poate sta aproape de păcat. El permite fiecărui om să aleagă. Pentru cei ce nu vor să-L aleagă pe Dumnezeu, iadul este alegerea și locul lor, pentru că Dumnezeu nu este acolo. Cei răzvrătiți vor fi în iad pentru eternitate. Iadul este pedeapsa pentru păcatul celor ce vor să fie separați de Dumnezeu. Este o suferință fără de sfârșit. Acolo nu va mai fi răsărit de soare sau apus, nici fericire, bucurie, pace sau odihnă. Domnul Isus este singura cale de scăpare din iad. El a îndurat paharul mâniei lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii. A experimentat iadul ca noi să scăpăm de el.

Dumnezeu a pregătit o cale ca să fim salvați de mânia Lui: Domnul Isus Hristos. Suntem chemați să alegem Calea, Adevărul și viața, să ne transformăm prin puterea Duhului Sfânt ca să putem reflecta caracterul Domnului. Nu este ușor să-i iubim pe cei ce sunt greu de iubit. Este atâta ură și răutate, dar noi trebuie să iubim și să iertăm. Domnul ne va ajuta.

Doamne, Îți mulțumesc pentru odihna sufletească!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s