O mie de ani

O mie de ani

Apocalipsa 20:4-6

Apocalipsa 20:6: ,,Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani.”

            Te-ai gândit vreodată cum va fi când Domnul Isus va domni pe pământ și va fi Împăratul ceresc văzut printre pământeni? O experiență glorioasă îi așteaptă pe toți cei ce au intrat în Împărăția lui Dumnezeu. Nu va mai fi nici o amenințare din partea morții fizice. În Împărăția lui Hristos, credincioșii vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor domni. Slujirea noastră în credincioșie, pentru care am fost creați, va fi oferită cu bucurie Domnului Isus, Marele Preot. Poți să îți imaginezi cum va fi să slujim lui Dumnezeu, prin puterea Lui, fără nici o piedică? Cu multă supunere și smerenie, cu respect și recunoștință vom ocupa locul pregătit de Domnul și vom sluji în Împărăția Lui pentru totdeauna. Cu Satan legat, Împărăția lui Dumnezeu va fi un timp special pentru ființele umane. Vor fi și necredincioși în mia de ani? Omul poate să păcătuiască fără influența lui Satan. Natura umană este coruptă. Poți să îți imaginezi că sunt oameni care nu vor iubi domnia dreaptă a lui Dumnezeu și se vor răscula împotriva Lui? Ei vor fi testați sub domnia perfectă a Domnului, a Împăratului iubitor și a credincioșilor puși în poziții de conducere. Cum vor răspunde ei?

Cum înțelegem mia de ani? Cunoști cele trei puncte de vedere: amilenistă, postmilenistă și premilenistă?

Amileniștii susțin că nu există mileniu. O mie de ani este perioada Bisericii și reprezintă domnia credincioșilor împreună cu Hristos în cer. Satan a fost legat și învins de triumful lui Hristos prin înviere, și nu poate seduce Biserica în veacul de acum. Mulți amileniști cred că prima înviere este atunci când credincioșii mor și sunt duși în prezența Domnului.

Postmileniștii așteaptă revenirea lui Hristos după mia de ani. Ei spun că mia de ani poate să fie acum sau în viitor când oamenii cred în Hristos. Satan este legat în prezent ca să nu înșele națiunile. Cred că prima înviere este nașterea din nou, iar a doua înviere este întoarcerea la viață a tuturor celor morți: credincioși și necredincioși. Postmileniștii sărbătoresc marea promisiune și putere a Evangheliei care aduce o viață nouă și schimbă lumea. Adevărul minunat al mântuirii aduse de Hristos va cuprinde tot pământul și atunci Hristos va reveni.

Premileniștii cred că Domnul Isus Se va întoarce pe pământ înainte de mileniu. Va birui fiara sau Antichristul și Își va stabili Împărăția după ce îl va lega pe Satan. Această perspectivă se vede ca o continuare a narațiunii din capitolul 19. Împăratul împăraților biruiește fiara și profetul fals din capitolul 19, apoi îl biruiește pe Satan în capitolul 20. Învierea poporului lui Dumnezeu și domnia de o mie de ani împreună cu Hristos reprezintă o perioadă lungă de pace și prosperitate pe pământ. Apocalipsa 5: 10 spune că făpturile vii și bătrânii care stăteau înaintea tronului lui Dumnezeu cântau: ,,Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru, şi ei vor împărăţi pe pământ!”  Această viziune recunoaște că în timp ce Domnul Isus l-a biruit pe Satan la cruce, nu l-a legat. Este liber și puternic și ispitește oamenii să își întoarcă inimile de la Hristos, așa încât să ajungă să îi persecute pe creștini. Premileniștii recunosc influența lui Satan pe întreg pământul și văd că se mărește disprețul față de Cuvântul lui Dumnezeu (valorile Bibliei nu sunt prețuite). Bisericile cedează la presiunea culturală, mulți diluează adevărul ca să nu fie ridiculizați sau acuzați. Dar Dumnezeu continuă să cheme oameni la Hristos în ciuda opoziției lui Satan. Hristos îl va pune pe Satan în închisoare când Se va întoarce să domnească pe pământ.

Care este punctul tău de vedere? Îl vei respecta pe al meu? Cel mai important lucru este să credem adevărul despre Domnul Isus, să cunoaștem Evanghelia și să o trăim. În ce privește mia de ani, Domnul ne va lumina pe fiecare. Să avem respect față de punctul de vedere al altora. Eu voi prezenta (cu umilință și respect, cu dragoste profundă față de toți credincioșii) mai mult punctul de vedere al premiliniștilor, pentru că îl înțeleg mai bine și cred această viziune.

Doamne, ajută-mă să-i respect pe toți oamenii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s