Suferința

Suferința

2 Corinteni 4-5

Suferința și durerea nu sunt cea mai mare problemă a omului. Păcatul este problema cea mare. Natura mea păcătoasă cu care mă lupt în fiecare zi să o supun nu vrea să asculte de Domnul. Firea pământească dorește împotriva Duhului lui Dumnezeu. Ce voi face? Voi asculta de Duhul Domnului? Va birui firea? Voi hrăni firea pământească sau mă voi supune Domnului?

Suferința și durerea este scurtă, temporară în comparație cu veșnicia și lucrurile veșnice. Problema cea mare de care trebuie să am grijă să o rezolv este înțelegerea suferinței lui Hristos pentru păcatul meu. Domnul Isus a venit să mă vindece de marea mea boală: păcatul meu.

Doamne, ani de zile m-am rugat pentru răspunsuri, vindecare, înțelegerea suferinței pe care ai lăsat-o în viața mea. M-am rugat pentru restaurare, perseverență în necazuri, pentru încredere deplină în Tine că alungi durerea, dar multe răspunsuri nu au venit așa cum le-am așteptat. Am fost descurajată, în confuzie, incertitudine, dilemă.

Am strigat în rugăciune să mă scoți la larg și să mă duci la limanul dorit. M-am luptat cu valurile și furtunile vieții care mi-au amenințat viața, credința, speranța și mărturia.

Am ajuns să înțeleg că în dorința mea de a avea răspunsurile dorite am pierdut ceva important și mult mai măreț. Tu întotdeauna mi-ai auzit rugăciunile și ai răspuns în felul Tău. Ai fost aproape lucrând adânc în ființa mea ca să mă desprinzi de lume și poftele ei.

Ai ales să nu alungi durerea și circumstanțele grele, ci să mă duci la locul unei abundențe unde mulțumirea și libertatea lui Hristos pot să dea ușurare, liniște și pace chiar în mijlocul furtunii de care voiam să scap.

M-ai învățat că mulțumirea o găsesc în prezența Ta și nu în absența suferinței.

M-ai învățat că suferința, așa dificilă cum e, este harul Tău.

Domnul Isus a venit pe pământ ca suferința și moartea și păcatul să nu aibă ultimul cuvânt. Suferința mă transformă în adâncul ființei mele ca să fiu de folos altora. Dumnezeu ne dă har să îndurăm cu bucurie, căci într-o zi vom vedea rezultatele.

Doamne, ajută-mă să-mi găsesc mulțumirea, liniștea și pacea în prezența Ta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s