Integritate

Integritate.

Inca invat, studiez si incerc sa inteleg acest concept intalnit in Scriptura ca sa il pot aplica cat mai bine in viata mea. Ma uit la Domnul Isus si ma minunez de exemplul lui perfect de traire, umblare in ascultare si adevar. Felul in care Domnul Isus a implinit voia Tatalui desavarsind planul mantuirii noastre la cruce. Complet, perfect,  integru. Nu lipseste nimic, deaceea nu se poate adauga nimic.

Cand am inceput acest studiu, dupa prima citire, fiind expusa la asa multe versete din Scriptura, am constatat ca am lipsuri, carente si goluri, si satana a incercat chiar sa ma puna jos spunandu-mi ca nimic bun nu locuieste in mine, nu am nici o valoare, si ca sunt un caz pierdut. Era bineinteles o minciuna de a diavolului cu care incerca sa ma descurajeze. Slava Domnului ptr jertfa Lui care imi aminteste necontenit ce pret mare a platit El ptr mine si cata valoare am eu in ochii Domnului meu. El e Cel care prin Duhul Sfant poate sa faca o lucrare extraordinara in viata mea si am speranta ca ma va ajuta sa ajung spre desavarsirea la care El ma cheama.

Am citit in repetate randuri aceasta lectie ptr ca am vrut sa imi fac o analiza personala in lumina Cuvantului. Gandindu-ma la viata mea, m-am surprins  de multe ori cautand  sa salvez aparentele, sa acopar greselile, neajunsurile mele, si sa arat celor din jurul meu ca sunt buna, mai buna chiar decat multi altii.  Depun toate eforturile sa gandesc si sa fac totul cat mai bine, ptr ca sunt bine intentionata…dar raul se tine legat de mine.  Multumiri fie aduse celui care ma ajuta sa depasesc aceste situatii si sa continui mai departe.

Cad, ma ridic, sunt sus,  ridic chiar  pe altii, si cand cred ca sunt  tare, vine ispita iar…”Caci cand sunt slab, atunci sunt tare.”, parca vrea sa imi spuna Domnul, ca sa imi arate inca o data cat sunt de dependenta de el si de nevoia mea de El in mine si eu in El.

Adeseori, singura in mjlocul multimii, caut sa imi fac prieteni, sa ma agat de ei si sa imi pun sperantele in niste muritori ca si mine, ca sa realizez mai tarziu ca tot singura sunt in final, ca numai Domnul e Cel care ma insoteste in mod constant si nu ma paraseste nici o clipa.

Ma regasesc chiar in situatii in care bunatatea mea se termina repede si la primul test cad. Si atunci imi amintesc de bunatatea Domnului si invat de la El.

Fac promisiuni, imi propun proiecte, planific mereu cate ceva si tind sa realizez 100 de procente, dar de multe ori planurile esueaza, proiectele se modifica, si procentele scad.

Ceea ce spun cu gura mare azi, maine ma urmareste, si de cele mai multe ori cad la micile teste ale vietii.

Insa continui sa invat, sa ma indrept, si sa merg inainte. Inteleg ca nu este drum inapoi. Nu exista decat o singura directie de mers si o singura perspectiva a vietii. Doresc din toata inima mea sa fiu o persoana neprefacuta, care traieste in adevar si nu are nimic de ascuns.

Concluziile mele dupa aceasta introspectie care am facut-o in urma acestui studiu sunt urmatoarele: aparent sunt o persoana buna, morala, cu principii sanatoase, in realitate sunt o persoana supusa multor slabiciuni, si nu de putine ori cad, dar de cele mai multe ori primesc ajutor ptr a ma ridica si merg inainte, iar nu in ultimul rand, de fapt si de drept, sunt o pacatoasa salvata si iertata, indreptatita sa stau in picioare doar prin jertfa Domnului Isus si chemata sa ies biruitoare prin toate incercarile. “Pot totul in Hristos care ma intareste.” Despartita de El nu pot face nimic. Aleg sa raman in Domnul si numai asa voi putea fi un om integru, un om complet,  intreg. Exista speranta pentru toti cei ce se incred in El. Doamne ajuta! Doamne da izbanda!

Corina V.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s