Fragment din cartea mea Pasiune și compasiune ( pasaj din capitolul Rezolvarea conflictelor).
Mai mult decât bogățiile lumii, banii, statutul social, reputația bună etc., fiecare problemă, fiecare conflict te obligă să te vezi cine ești, cum gândești, cum reacționezi și cum gestionezi crizele vieții.
Experiențele de viață te vor ajuta mult în ceea ce privește maturizarea ta, de aceea dă-ți toate silințele să înveți din experiențele trecutului, pentru a-ți putea gestiona cu succes conflictele la care ești expusă astăzi. Nu contează dacă ai căzut; ridică-te și mergi mai departe, deoarece învățăm unele adevăruri importante chiar și din căderi sau nereușite.
Poate ai obiceiul să te gândești la felul în care o problemă ar putea fi rezolvată, deoarece știi că este bine ca, pentru a evita problemele sau să rezolvi conflictele este important să te gândești foarte bine ce ai de făcut. De asemenea, este bine să găsești soluții, să cauți oameni care au mai multă experiență și să înveți de la ei. Este nevoie de timp ca să dezvolți metode bune care te ajută să vezi rădăcina problemei, să afli ce au făcut alții și, împreună cu alții, să cercetezi toate punctele de vedere cerând părerea altora.
Roagă-te să alegi cele mai bune soluții și să te înconjori cu oameni care știu și vor să rezolve probleme. Cum te pregătești să rezolvi conflictele vieții?
Doamne, Te rog ajută-mă să învăț să rezolv conflictele interioare sau exterioare pentru că îmi doresc să știu cum să gestionez crizele vieții spre binele meu și al celor din jur!
Pingback: Cum rezolvi conflictele vieții? | Ciprian I. Bârsan