11 Noiembrie

11 Noiembrie

Geneza 37

Geneza 37:3-4: ,,Israel (Iacov) îl iubea pe Iosif mai mult decât pe toţi ceilalţi fii ai săi, pentru că îl născuse la bătrâneţe; şi i-a făcut o haină pestriţă. Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nici o vorbă prietenească.”

Iacov a atras mult necaz asupra lui şi asupra familiei lui, necaz pe care nu l-a anticipat când a ales să repete tiparele păcătoase moştenite de la părinţii lui, tratându-i pe copiii lui preferenţial. Este familia ta blocată în unele tipare nesănătoase în ce priveşte purtarea? Ce invidie, resentiment sau amărăciune a provocat purtarea ta rea? Ce atitudine păcătoasă creşte în inima ta chiar acum? O vei mărturisi Domnului? Vei cere iertare familiei tale, pe care ai rănit-o? Ce paşi vei face cu ajutorul lui Dumnezeu, ca să începi să-ți schimbi tiparul păcătos?

Dacă există în familia ta copii din mai multe căsătorii: fraţi numai de tată sau numai de mamă, sau copii adoptaţi, cum te rogi pentru harul Domnului, care aduce dragoste, grijă şi disciplină sănătoasă pentru fiecare copil? Cum îţi dovedeşti dragostea faţă de fiecare copil în parte?

Cât de des se aud certurile în casa ta? Este cineva în casa ta sau în biserica ta pentru care nu ai nici măcar o vorbă bună? Ce cuvinte foloseşti ca să ascunzi realitatea din inima ta sau atitudinea ta cea rea? De câte ori te gândeşti ce bine ar fi în casa ta, în biserica ta, la locul tău de muncă etc., dacă o anume persoană nu ar exista? Ce s-ar întâmpla dacă timpul acesta l-ai folosi pentru a te ruga pentru persoana aceea? Cât de mult te rogi pentru înţelepciune în relaţii dificile? Cât de mult ceri harul şi dragostea Domnului ca să trăieşti în relaţii bune cu toată lumea?

Oare a aşteptat Iosif ca să fie binecuvântat imediat după ce a primit promisiunile lui Dumnezeu prin visuri? Oare ne gândim noi să fim binecuvântaţi fără să pierdem nimic şi fără nici o încercare? Cine se gândeşte că un dezastru va aduce o mare binecuvântare? Eşti tentată să te îndoieşti de promisiunile lui Dumnezeu când treci prin greu? Aştepţi în tăcere ajutorul Domnului? Înţelegi timpul şi planul Lui?

Cuvântul lui Dumnezeu faţă de Iosif s-a împlinit, la vremea Domnului.

Vrei ca Dumnezeu să te folosească în Împărăţia Lui? Dumnezeu L-a pregătit pe Fiul Lui prin suferinţă (Evrei 2:10). Dumnezeu l-a pregătit pe Iosif prin suferinţă şi la fel face şi astăzi. Dacă vrem ca Dumnezeu să ne folosească, atunci, toate ambiţiile, drepturile şi chiar viaţa noastră trebuie îngropate ca şi grâul în pământ  ca apoi să dea naştere la ceva nou, prin puterea Duhului Sfânt. Numai atunci vom produce multă roadă (Ioan 12:24). Un simplu test este felul cum răspunzi la o mică suferinţă sau la o mică inconvenienţă. Purtarea ta în suferinţă te califică sau te descalifică să îi conduci pe alţii la Hristos.

Iosif a crezut Cuvântul lui Dumnezeu chiar atunci când situaţiile păreau fără ieşire. A înflorit prin greutăţi, pentru că a crezut în credincioşia şi în bunătatea lui Dumnezeu în toate circumstanţele vieţii.  Dumnezeu dă har celor care îl cer clipă de clipă, în orice situaţie.

Crede în credincioşia şi în bunătatea lui Dumnezeu în orice clipă!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s