12 Noiembrie

12 Noiembrie

Geneza 37

Geneza 37:3-4: ,,Israel (Iacov) îl iubea pe Iosif mai mult decât pe toţi ceilalţi fii ai săi, pentru că îl născuse la bătrâneţe; şi i-a făcut o haină pestriţă. Fraţii lui au văzut că tatăl lor îl iubea mai mult decât pe ei toţi şi au început să-l urască. Nu puteau să-i spună nici o vorbă prietenească.”

Ca şi Domnul Isus, care a fost ales de Tatăl Lui, Iosif a fost ales de tatăl lui, dar a fost respins şi vândut de fraţii lui ca un sclav. Suferinţa lui Iosif a durat treisprezece ani. A murit faţă de viaţa lui, dar Dumnezeu l-a înălţat în putere. Ca şi Domnul Isus, Iosif şi-a iertat fraţii pentru fapta lor plină de cruzime, i-a salvat de la moarte şi i-a hrănit. Iosif nu a fost chinuit de amărăciune, căci a înţeles că Dumnezeu este în control în toate lucrurile. Spre bucuria lui, a înţeles că viaţa lui s-a aliniat cu planul lui Dumnezeu pentru salvarea altora (a familiei lui lărgite, a poporului Israel şi a multor oameni în timpul foametei).

Oricare ar fi situaţia imposibilă în care te afli acum, dacă eşti copilul lui Dumnezeu, El te va binecuvânta şi te va face o binecuvântare pentru alţii. El nu va face acest lucru fără situaţii grele, ci prin ele. Te vei ruga Domnului să-ţi dea credinţa care te ajută să te bazezi pe puterea Lui în toate circumstanţele vieţii? Cum vei căuta să glorifici Numele Domnului prin tot ceea ce trimite Domnul în viaţa ta? Ce ai vrea să vadă alţii în viaţa ta când treci prin suferinţă?

Doamne, nu vreau să atrag necaz asupra mea şi asupra familiei mele prin tiparele greşite pe care le-am moştenit de-a lungul vieţii de la părinţii mei sau de la alţii. De aceea, Te rog să mă ajuţi să văd ce este greşit în viaţa mea şi să renunţ la tiparele nesănătoase. Curăţă-mă de invidie, de resentimente, de  amărăciune,  mânie,  mândrie,  egoism etc., şi descoperă-mi atitudinile rele din inima mea, căci doresc să mă las de ele. Cer iertare şi mă rog pentru harul Tău, care aduce dragoste, grijă şi disciplină sănătoasă în viaţa mea. Ajută-mă să mă feresc de certuri în casa mea sau în biserica mea, căci îmi  doresc  să aud  numai vorbe bune. Ajută-mă să văd realitatea din inima mea, motivele sau metodele greşite sau atitudinea rea; ca să ajung să mă gândesc că e mai bine să mă rog pentru înţelepciune în relaţii dificile, să cer harul, dragostea Domnului peste mine şi în toate relaţiile, decât să mă plâng sau să mă cred o victimă.

Îți mulţumesc pentru că Tu mă ajuţi să înţeleg că există suferinţă în binecuvântare, că trebuie să mă încred în promisiunile Tale când trec prin greu şi că trebuie să aştept în tăcere ajutorul Domnului, înţelegând timpul şi planul Lui.

Îți mulţumesc pentru că vrei ca să mă foloseşti în Împărăţia Ta şi mă pregăteşti prin suferinţă (Evrei 2:10). Tu mă înveţi să îngrop tot ceea ce aparţine firii pământeşti şi să mă înnoiesc în mintea mea prin puterea Duhului Sfânt, căci numai atunci voi produce multă roadă (Ioan 12:24). Vreau să cred Cuvântul lui Dumnezeu chiar când  situaţiile par fără ieşire şi-mi doresc mult să înfloresc prin greutăţi, pentru că eu cred în credincioşia şi în bunătatea lui Dumnezeu în toate circumstanţele vieţii.

Doamne, cred că eşti cu mine prin suferinţele vieţii!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s