Ziua Domnului și pocăința (3)

2Ziua Domnului și pocăința

*Ioel 1-3

Ioel 1:14:15: ,,Vestiţi un post, chemaţi o adunare de sărbătoare; strângeţi pe bătrâni, pe toţi locuitorii ţării, în Casa Domnului, Dumnezeului vostru, şi strigaţi către Domnul. „Vai! Ce zi!” Da, ziua Domnului este aproape, vine ca o pustiire de la Cel Atotputernic.”

Ziua Domnului va veni. O, ce Zi! Ca și credincioși poate că spunem că suntem asigurați datorită credinței în Domnul Isus Hristos. Credem că acest adevăr despre Ziua Domnului nu ni se aplică nouă pentru că suntem salvați prin sângele Domnului Isus. Credem că nu vom suferi distrugere. Oare ce ți-ar spune Domnul astăzi sau în săptămâna aceasta dacă L-ai căuta mai mult? Dacă noi credem într-adevăr că judecata finală a lui Dumnezeu este dreaptă, sigură, oribilă și de nescăpat, de ce nu suntem mai îngrijorați de cei dragi ai noștri care sunt departe de Domnul? De ce nu suntem mărturii? De ce nu vestim Evanghelia? De ce nu ne doare pentru cei nemântuiți pe care îi cunoaștem? Pentru că nu credem cu adevărat că judecata lui Dumnezeu este reală? Credem oare că cei din jur sunt oameni buni și vor scăpa de judecata dreaptă a lui Dumnezeu? Dacă în adevăr credem, suntem martori vii pentru cei pierduți. Nu există discriminare. Judecata lui Dumnezeu va fi reală pentru fiecare persoană care a respins oferta lui Dumnezeu: Domnul Isus Hristos. Nu contează cât de bun este cineva, câți bani dă la biserica locală sau cât voluntariat face. Dacă nu conoaște pe Domnul Isus Hristos va fi subiectul zilei judecății. Este aceasta o avertizare pentru tine? Sau o ultimă chemare la trezire?

De fiecare dată când ne apropiem de Scriptură, este bine să ne întrebăm despre ce vorbește Scriptura, căci Scriptura ne vorbește despre Dumnezeu. De asemenea trebuie să ne întrebăm: Ce implicații are Scriptura în viața mea? Ce trebuie să fac eu în viață?

Cartea Ioel prezice multe profeții care sunt descrise în cartea Apocalipsa. Cartea Ioel a fost scrisă pe vremea când babilonienii deveneau agresivi cu popoarele din jur. Ioel vorbește despre Ziua Domnului pentru ca poporul să se trezească. Dușmanul bate la poartă. Ținutul va fi devastat (invazia lăcustelor). Ziua Domnului este imediată în capitolul 1 din cartea Ioel. În capitolul 2, Ziua Domnului este iminentă. Armata dușmanilor va distruge ținutul. În capitolul 3 este vorba de viitorul îndepărtat. Care este mesajul Domnului în carte Ioel? Judecata vine!!! Ziua Domnului vine!!! Trebuie să știm ce avem de făcut. Profetul Ioel folosește câteva cuvinte care ne învață care ar trebui să fie răspunsul nostru la cunoștința adevărului. Ioel folosește cuvinte ca și: Treziți-vă! Tânguiți-vă! Plângeţi! Văitaţi-vă! Bociți-vă! Înmărmuriți! Îmbrăcați-vă în saci și cenusă! Strigați către Dumnezeu și întoarceți-vă la El cu pocăință!

Doamne, ține-mi mintea și inima trează ca nu cumva să mă ia prin surprindere Ziua Judecății Tale. Astăzi plâng pentru păcatul meu, mă smeresc și mă rog. Îmi întorc fața spre Tine și Te caut. Ai milă de mine și de toți cei dragi ai mei și nu ne lăsa superficiali cu lucrurile sfinte. Dă-ne harul să înțelegem vremurile și să trăim în credință și pocăință adevărată.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s