Credinţa şi vindecarea

Ioan 4:43-54

„După aceste două zile Isus a plecat de acolo, ca să se ducă în Galilea. Căci El Însuşi spusese că un prooroc nu este preţuit în patria sa. Când a ajuns în Galilea, a fost primit bine de galileeni, care văzuseră tot ce făcuse la Ierusalim în timpul praznicului, căci fuseseră şi ei la praznic. Isus S-a întors deci, în Cana din Galilea, unde prefăcuse apa în vin. În Capernaum era un slujbaş împărătesc, al cărui fiu era bolnav. Slujbaşul acesta a aflat că Isus venise din Iudea în Galilea. S-a dus la El şi  L-a rugat să vină şi să tămăduiască pe fiul lui, care era pe moarte. Isus i-a zis: „Dacă nu vedeţi semne şi minuni, cu nici un chip nu credeţi!“ Slujbaşul împărătesc I-a zis: „Doamne, vino până nu moare micuţul meu!“ „Du-te“ i-a zis Isus, „fiul tău trăieşte.“ Şi omul acela a crezut cuvintele pe care i le spusese Isus şi a pornit la drum. Pe când se pogora el, l-au întâmpinat robii lui şi i-au adus vestea că fiul lui trăieşte. El i-a întrebat de ceasul în care a început să-i fie mai bine şi ei i-au zis: „Ieri în ceasul al şaptelea, l-au lăsat frigurile.“  Tatăl a cunoscut că tocmai în ceasul acela îi zisese Isus : „Fiul tău trăieşte.“  Şi a crezut el şi toată casa lui. Acesta este iarăşi al doilea semn, făcut de Isus după ce S-a întors din Iudea în Galilea.“

Sunt oameni care te primesc bine şi sunt oameni care nu te primesc bine. Ce faci tu când oamenii nu te primesc bine? Fugi? Te rogi pentru relaţiile tale? Nu fi îngrijorată, pentru că nici pe Domnul nu L-au iubit toţi oamenii, deşi le-a făcut numai bine. Datoria noastră este să facem binele fără să aşteptăm recunoştinţă.

Ce faci tu când copilul tău este bolnav? Unde alergi? Dacă Domnul îţi cere un lucru mic îl faci? Cum ştii ce spune Cuvântul Domnului să faci (în cazul tău)? Citeşti Biblia sau asculţi ce spun alţii din experienţele lor? Crezi tu ce spune Domnul sau ai nevoie să vezi o minune? Roagă-te pentru sănătatea ta şi a celor din casa ta.

 

Domnul să te binecuvânteze cu credinţă şi sănătate!

 

 

2 thoughts on “Credinţa şi vindecarea

 1. Pace. Hai sa ti spun o realitate crunta. Se intimpla sa lucrezi intr-un mediu crestin (cel putin aparent) ca dupa un timp lung sa ti dai seama ca lucrurile nu stau chiar asa si sa ajungi la concluzia ca suntem mai rai decat nepocaitii.

  Patronul crestin sau asa ar trebui sa fie m-a pus sa mint din cauza ca au venit niste controale. Am refuzat sa mint si m-a dat afara. Nu mi-a platit nici salariul (pe decembrie+ianuarie).

  Inainte imi platea cu cate 500-100 lei cand si cum/1000 lei pe luna. E foarte aiurea sa nu iei salariul de doua ori pe luna. Cand ai nevoie cel mai mult se intimpla sa nu ti dea. Ar fi multe de spus…

  Ceea ce este trist ca un crestin sa ti spuna ca esti un fanatic si refuza argumentele Biblice si sa-ti arunce reprosuri si sa te invinuiasca pt ca am refuzat sa ma supun autoritatii. De ce? Pentru ca am refuzat sa mint. M-a facut nerusinat, neserios, vinovat pt toata situatia aceasta din aceeasi motiv.

  Cel mai dureros e cand familia ta sa te respinga din aceeasi motiv. Adevarate sunt cuvintele acestea ca daca pe Domnul Isus nu L-au pretuit in tara Sa cu atat mai mult pe noi pe aceia care vor sa-L urmeze cu adevarat.

  Familia mi-a aruncat ca nu poti trai in lume si sa ma angajez fara sa mint. Ca am luat prea in serios Biblia, ca o traiesc intens. Daca fac referire la Scriptura sar ca arsi. E cumplit ca atunci cand ai nevoie de ei cel mai mult sa ii vezi impotriva ta. N-am nici salariul primit, nu mi s-a dat nici somaj, nu gasesc nici de lucru.

  Care este reactia noastra?- ai pus la un moment dat intrebarea aceasta. E foarte greu sa ii iubesti, foarte greu sa nu reactionezi violent la nedreptate. SUnt la capatul puterilor si intarzie Dumnezeu sa ma ajute. Am ajuns in pragul disperarii. Stiu ca n-ar trebui sa fie asa. N-am reusit sa mi pastrez coloana dreapta ca relatia cu seful a devenit una urata. Nu vom mai putea niciodata intalni desi voiam sa rezolvam pasnic. Insa s-a ajuns la cearta si reprosuri reciproce. Deci sunt situatii grele draga sora.

  • Am citit mesajul tău şi am început să mă rog. Da, realitatea e cruntă. Dar, am mulţumit Domnului pentru tine pentru că iubeşti Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu şi vrei să trăieşti aşa cum cere El. Este trist faptul că mulţi nu ştiu cum să trăiască în adevărul Domnului, dar Domnul are oameni care experimentează puterea Lui şi sunt transformaţi şi împuterniciţi să trăiască în voia Lui. Se dă o mare luptă în mulţi creştini şi mulţi nu ştiu cum să biruiască răul prin bine. Şi firea pământească câştigă. Dar ferice de cel ce aleargă după ajutor la Domnul căci nu va rămâne dezamăgit. Oamenii ne dezamăgesc, dar Domnul are grijă de copiii Lui. Să nu descurajezi, căci Domnul îţi creşte credinţa şi ascultarea prin încercări. Drumul crucii nu este uşor. Roagă-te mereu şi mereu după putere de sus ca să rămâi drept. Nu te lua după alţii, că nu-i bine oricum. Minciuna vine de la cel rău şi oamenii nu scapă prin minciuni. Tu nu ştii ce procese de conştiinţă au cei ce trăiesc în minciună. Roagă-te pentru şeful tău şi cere-i iertare pentru vorbele nepotrivite. Înţelege că nu şeful tău îţi face reproşuri, ci cel rău, diavolul care este tatăl tuturor înşelăciunilor care ne atacă pe toţi când într-un fel, când în altul.
   Domnul ştie nedreptatea care ţi s-a făcut şi poate să lucreze şi-n viaţa ta şi-n viaţa şefului tău prin situaţia aceasta. Nu te lăsa de adevăr, căci autoritarea ta principală este Dumnezeu. El te va învăţa cum să vorbeşti când autoritatea Lui este în contradicţie cu autoritatea omului. Şi Domnul Isus a fost acuzat pe nedrept. Cere-I Domnului să vindece inima ta şi să te ajute să-l ierţi pe şeful tău şi să te porţi frumos cu el, chiar dacă nu merită. Această lecţie este grea, dar să ştii că toţi trecem pe-aici. Numai aşa se formează calităţile, caracterul Domnului în noi.
   Da, când familia respinge, este cel mai greu, dar Domnul ne-a spus că aşa se va întâmpla. Cei mai dragi rănesc cel mai greu. Domnul Isus a venit la ai Săi şi ai Săi nu L-au primit. A fost respins.
   Inima mea se bucură să audă că cineva ia în serios Biblia şi trăieşte intens adevărurile ei. Mă rog ca bunul Tată ceresc să îţi dea înţelepciune şi echilibru în toate lucrurile, credinţă şi biruinţă.
   În această dimineaţă m-am gândit şi m-am rugat pentru tine ca Domnul să deschidă o uşă, un loc de muncă, dar să îţi dea şi o experienţă cu El, Cel care poartă de grijă şi ajută în nevoi.
   Noi nu putem să îi iubim pe cei ce ne fac rău, dar Domnul poate! Şi aceasta este experienţa pe care trebuie să o avem: El biruieşte neputinţa noastră şi iubeşte prin noi!
   Da, este greu să nu reacţionezi la nedreptate, dar întârzierea Domnului are un anume scop: lucrează în noi (răbdare, încredere, pace, linişte, umilinţă, smerenie, înfrânare etc., şi acestea în urma relaţiei noastre cu El prin Cuvânt şi rugăciune). Disperarea nu este bună şi duce la dezastru. Citeşte cu voce tare din cartea Psalmilor. Aleargă la rugăciune. Caută câţiva fraţi bătrâni plini de Duhul Sfânt şi de puterea lui Dumnezeu şi roagă-i să te ajute în rugăciune. Mărturiseşte-ţi păcatele şi cere vindecare de la Domnul.
   Oare nu ţi-a dat Domnul acest timp ca să te apropii de El prin Cuvânt şi rugăciune? Poate acest timp este cel mai valoros pentru tine ca să înveţi ceva despre Dumnezeul tău cel Atotputernic şi Suveran!? Nu lăsa ca suferinţa să treacă pe lângă tine fără să înveţi adevărurile Domnului! Ridică-te! Umbă prin credinţă! Dumnezeul tău este viu! Răscumpărătorul tău trăieşte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s